Şedinţa de Guvern prezidată de preşedintele Klaus Iohannis, în care se va aproba un memorandum privind implementarea proiectului „România Educată”, a început, miercuri, la Palatul Victoria.

Este prima şedinţă de Guvern din mandatul premierului Florin Cîţu la care participă şeful statului.

Raportul privind proiectul „România Educată” a fost publicat de Klaus Iohannis, care va participa la şedinţa de guvern

„Astăzi vom aproba în şedinţa de Guvern memorandumul pentru proiectul ‘România Educată’ . (…) Mă bucur că în mandatul Guvernului pe care-l conduc aprobăm acest memorandum pentru implementarea proiectului amplu ‘România educată’, proiect iniţiat de dumneavoastră, domnule preşedinte.

Este nevoie de reformă, mai ales în educaţie, pentru că, reformând şi modernizând învăţământul românesc, de fapt investim în viitor. Este un proiect de ţară şi, noi, cei care avem puterea de decizie, avem datoria de a-l implementa. Datoria este a noastră faţă de societate, faţă de elevi, faţă de studenţi, inclusiv faţă de angajatorii care au nevoie de oameni cu baze şi cunoştinţe solide, iar pentru asta este nevoie de creşterea calităţii educaţiei”, a declarat Florin Cîţu, citat de Agerpres.

Memorandumul vizează implementarea proiectului ”România Educată” şi aprobarea priorităţilor în reforma sistemului naţional de Educaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here