Caută
Close this search box.

VIDEO Slavi Trifonov, populistul bulgar chel, de doi metri, care câştigă alegerile din Bulgaria, pe model AUR

itn

Populismul este în ascensiune şi la sud de Dunăre, în Bulgaria. Realizatorul de televiziune, cântărețul și comediantul Slavi Trifonov ar putea fi surpriza alegerilor generale din Bulgaria, programate duminică.

Având o înălțime de 2 metri, cu capul ras și cercei de pirat, Trifonov, în vârstă de 54 de ani, este vedeta Bulgariei, datorită hiturilor sale populare și a emisiunilor tv de noapte, care au durat aproape 20 de ani, până în 2019.

Succesul apariției lui Trifonov, ca insurgent anti-establishment capabil să pună capăt carierei fostului prim-ministru Boiko Borissov, este perceput ca o mare surpriză, nu în ultimul rând pentru Borissov însuși, care-și poate sfârși dominația de peste zece ani asupra politicii bulgare.

La alegerile neconcludente din aprilie 2021, partidul lui Trifonov s-a clasat pe locul doi, câștigând 18% din voturi. După ce alegerile au dus la un guvern interimar, sondajele sugerează acum că Trifonov ar putea câștiga, crescând presiunea asupra sa, pentru a face o coaliție care să configureze politica epocii post-Borissov.

Strategia lui Trifonov, ca politician, a fost să evite lumina reflectoarelor mass-media și să se bazeze puternic pe postările de pe Facebook, pentru a-şi crea o aură de justițiar, care poate mătura corupția, una dintre preocupările principale ale alegătorilor.

El a descris Bulgaria ca o țară în care mafia are un stat și a acuzat partidul lui Borisov, GERB, de „corupție, gestionare defectuoasă și incompetență”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri