Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a explicat ce înseamnă pentru Moscova „libertatea unui stat” și unde se termină aceasta. Putin a făcut aceste declarații în fața jurnaliștilor, oferind detalii suplimentare, la un text pe care l-a publicat recent, cu titlul „Despre unitatea istorică a rușilor și ucrainenilor”.
Putin a comparat libertatea unei țări cu libertățile individuale, afirmând că fiecare națiune are dreptul de a-și alege propria cale.
„Există o formulă bine cunoscută: libertatea unei persoane, libertatea fiecăruia este limitată de libertatea celorlalți”, a spus el. „Dacă (libertatea ta) intră în conflict cu libertatea unei alte persoane, atunci trebuie să te gândești la anumite restricții, la autorestrictii. Același lucru este valabil și pentru state”.
Potrivit acestuia, dacă se creează anumite amenințări, în special amenințări pe linia securității, „atunci, desigur, trebuie să înțelegem ce trebuie să facem cu acest lucru”.
Obiectivele finale ale politicii externe a Ucrainei nu au fost de cea mai mare importanţă pentru Moscova, a susținut Putin. „Ceea ce contează cu adevărat pentru noi este ca (acțiunile din Ucraina) să nu  reprezinte nici o problemă și nici o amenințare pentru noi”, a subliniat Putin, citat de TASS.
Putin a mai spus că în Ucraina a început să lucreze activ la proiectul anti-Rusia, iar acest lucru nu poate decât să provoace îngrijorare la Moscova.
„După toate aparențele, a început lucrul activ la proiectul ‘anti-Rusia’ și, bineînțeles, acest lucru nu poate decât să ne provoace o anumită îngrijorare”, a declarat Putin.
Putin i-a avertizat apoi pe cei care sunt implicați în prezent în exploatarea militară a teritoriului ucrainean să țină cont de preocupările Moscovei: „Mă aștept ca preocupările noastre să fie luate în serios”, a adăugat Putin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here