Caută
Close this search box.

Zâmbetul lor, deasupra Apelor și Planetei. Calificare triumfală pentru Simona Radiș și Ancuța Bodnar! Șanse uriașe, miercuri, la aur (FOTO)

Simona Radiș și Ancuța Bodnar, câștigătoarele ultimelor două Campionate Europene de senioare, s-au calificat triumfător, duminică dimineața, în finala probei de dublu vâsle. Cel mai tânăr echipaj a terminat la 5 secunde în fața campioanelor olimpice en-titre și au cel mai bun timp al finalei. Ele sunt cotate acum cu prima șansă la aurul olimpic.

Simona Radiș și Ancuța Bodnar au câștigat seriile, au avut cel mai bun timp, apoi au pornit de pe culoarul 3, în semifinale, avându-le alături chiar pe campioanele olimpice și mondiale, neo-zeelandezele Osborne și Donoghue, pe care le-au învin s categoric, terminând cursa cu 5 secunde mai devreme!

Au fost momente de antologie. De pe marginea pistei de apă, din tribuna oficială, președinta federației, cvintupla campioană olimpică Elisabeta Lipă se ridică și le strigă fetelor. „Bravo, Simona! Bravo Ancuța!”. „Mânca-le-ar mama, pe ele, campioanele noastre!”. Se simt emoțiile. S-au scurs 7 minute și 4 secunde când ciocul bărcii românești trece linia de sosire. Simona ridică brațul stâng, și cu pumnul strâns, ridică privirea spre cer. A fost cursa lor, una în care nimeni nu le-a putut sta în cale, așa cum nimeni nu le mai stă în cale de vreo 3 ani încoace.

Noua Zeelandă ajunge și ea, după aproape 5 secunde. Lituania a prins ultimul loc în finală. Miercuri va fi lupta pentru podium. Dar până atunci, să aruncăm o privire și în cea de-a doua semifinală. Alte trei adversare vor veni de acolo.

Fetele nu știu foarte exact ce pot bărcile din afara Europei.

DAR ORICUM LE VOR ÎNVINGE.

În perioada de pandemie, fără concursuri, nu au tras alături. E cazul Canadei și al Statelor Unite ale Americii. Canadiencele Smith și Sevick au luat semifinala 2 pe cont-propriu la un moment-dat. Au condus 1.600 de metri, dar apoi au terminat brusr benzina. Le-au depășit olandezele De Jong și Scheenaard.

Olandeze pe care Simona și Ancuța le-au bătut pe unde le-au prins în ultimii trei ani. Timpul „lalelelor”? 7:08,09. Mai slab deci cu patru secunde. Nu e un criteriu, dar e dătător de speranțe. Miercuri dimineață la Tokyo, cu noaptea în cap în România, sunt șanse mari să se audă imnul României. „Deșteaptă-te, române!”, iar la ora 3:18 minute să le vezi pe Simona și Ancuța. Aceste fete de Miracol.

Clasament semifinala A
1. România 7:04,31
2. Noua Zeelandă +4,74
3. Lituania +6.98
4. Italia +14.94
5. Cehia +19.91
6. Comitetul Olimpic Rus +20.06

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri