Caută
Close this search box.

Adrian Oros, despre producția RECORD de cereale: Ministerul şi ministrul nu au niciun merit, cum nu au avut nicio vină pentru seceta de anul trecut

Adrian Oros

Producţia de cereale a depăşit până acum 15 milioane de tone. Grâul şi orzul au înregistrat anul acesta cifre-record, de 11,4 milioane, respectiv 1,9 milioane de tone.

De asemenea, este pentru prima dată când producția medie de rapiță depăşeşte pragul de 3.000 de kg/ha. Adrian Oros, ministrul liberal al Agriculturii, a declarat că „ministerul şi ministrul nu au niciun merit pentru aceste producţii mari”.

Ministerul şi ministrul nu au niciun merit pentru aceste producţii mari, la fel cum nu au avut nicio vină pentru seceta de anul trecut. Asta demonstrează că avem un potenţial agricol imens, că fermierii români îşi fac treaba, că au acces la inputuri, la tehnologie de ultimă oră şi că avem nevoie de acea strategie de gestionare a apei, inclusiv în agricultură pe care trebuie să o finanţăm urgent şi consistent. În rest sunt divagaţii”, a declarat Adrian Oros, pentru Agerpres.

Acesta a precizat că producția totală de grâu a ajuns la 11,4 milioane de tone, „ceea ce este foarte mult. Este cea mai mare producţie din 2007 şi până în prezent. De ce din 2007? Pentru că de atunci suntem în Uniunea Europeană, au început subvenţiile, a început agricultura mai performantă în România. Am pornit de la 3 milioane de tone de grâu în 2007 şi am ajuns la 11,4 milioane de tone, producţia totală”.

Citește și: Vaccinări fictive? Cercetări ample după declarațiile unui medic

Cât despre prețul grâului, Oros a susținut că acesta este legat de recolta globală de grâu şi de mişcările din piaţă. Deşi în România producţiile pot fi unele record, preţul grâului panificabil, respectiv al pâinii, ar putea fi mai mare pentru că este dat de producţia mondială, nu de producţia locală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri