Caută
Close this search box.

Aeroportul din Kabul este securizat de militari SUA: Majoritatea diplomaţilor occidentali au părăsit Afganistanul

Majoritatea diplomaţilor occidentali au părăsit capitala Kabul, a declarat luni un oficial american, după ce insurgenţii talibani au preluat controlul asupra capitalei Afganistanului, informează Reuters.

Pot spune cu certitudine că majoritatea personalului diplomatic occidental este plecat din Kabul acum„, a declarat oficialul pentru Reuters.

A mai rămas doar o parte din personalul auxiliar, a adăugat oficialul american.

Elicopterele au transferat diplomaţi din districtul ambasadelor din capitala Kabul către aeroportul internaţional Hamid Karzai începând de duminică, când talibanii au pătruns în oraş.

Ulterior, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat a anunţat că armata americană a securizat luni aeroportul din Kabul.

Putem confirma că evacuarea în deplină securitate a întregului personal al ambasadei este acum încheiată”, a declarat, într-un comunicat, Ned Price, conform AFP.

Întreg personalul ambasadei se află la aeroportul internaţional Hamid Karzai, al cărui perimetru este securizat de armata americană„, conform sursei citate de Agerpres.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a aprobat trimiterea a încă 1.000 de soldați americani în Afganistan, a declarat pentru CNN un oficial din domeniul apărării. Astfel, un total de 6.000 de soldați americani se vor afla în curând Afganistan.

Trupele suplimentare provin de la divizia 82-a aeropurtată, care se îndrepta spre Kuweit pentru a fi în așteptarea unor eventuale ordine de intervenție.

Misiunea principală a celor 1.000 de soldați americani suplimentari trimiși la Kabul va fi să asigure securitatea aeroportului internațional din Kabul, punctul de intrare pentru trupe și punctul de ieșire pentru personalul ambasadei SUA și pentru afganii care părăsesc țara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri