Caută
Close this search box.

Al doilea român vaccinat complet a murit, după ce s-a infectat cu varianta Delta

covid-19

O a doua persoană vaccinată complet anti Covid a murit după ce s-a infectat cu varianta Delta, a anunțat, marți, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

Potrivit medicului, este vorba tot despre un bărbat de 72 de ani, care suferea și de alte afecțiuni medicale. Acesta a fost depistat pozitiv la trei luni după vaccinare.

Directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol, s-a referit la acest caz, afirmând că bărbatul avea multiple comorbidităţi şi că sunt persoane care din cauza problemelor de sănătate şi a vârstei nu dezvoltă protecţie suficientă la vaccin.

Este vorba de o persoană cu multiple comorbidităţi şi aşa ceva în viziunea mea nu trebuie să ne îngrijoreze, pentru că nimeni nu susţine că astfel de lucruri nu se pot întâmpla, sunt persoane care, datorită patologiilor pe care le au sau chiar a vârstei asociat cu patologiile respective, nu dezvoltă protecţie suficientă la vaccin.

Important este că alţii 19 nu au decedat, deşi aveau şi ei comorbidităţi importante. Recomand să fie văzută întotdeauna cu predilecţie partea plină a paharului, deci totuşi vaccinul poate să salveze oameni, chiar dacă se întâmplă şi accidente nefericite”, a declarat Adriana Pistol.

Săptămâna trecută INSP anunţa decesul primei persoane infectate cu tulpina indiană Delta și vaccinată anterior cu schemă completă. Ca și în cel de-al doilea caz, persoana avea vârsta de peste 70 de ani și suferea de comorbidități.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri