Caută
Close this search box.

Alertă de caniculă cu temperaturi de peste 44 de grade în Spania

Majoritatea teritoriului Spaniei se află în alertă de caniculă cu temperaturi care ar putea depăşi joi 42 de grade şi peste 44 de grade în zilele următoare, mai ales în regiunile Aragon şi Catalonia (nord-est), pe lângă producerea de furtuni cu precădere în zonele de munte, potrivit EFE.

În provincia Zaragoza (Aragon) termometrele ar putea urca joi până la 43 de grade şi până la 42 de grade în Lérida (Catalonia).

Vor depăşi de asemenea 40 de grade în Andaluzia (sud) şi La Rioja (nordul ţării).

Doar regiunile din nord vor fi scutite de valul de căldură, cel mai mare din vara aceasta, care va atinge apogeul vineri şi duminică, cu nopţi fierbinţi cu temperaturi de peste 25 de grade.

Potrivit prognozei Agenţiei Meteorologice de Stat (AEMET), valul de căldură va dura până în primele zile ale săptămânii viitoare.

Autorităţile au înmulţit avertismentele făcute populaţiei pentru a evita ieşirile în aer liber în orele prânzului şi de a bea apă cât mai des, potrivit Agerpres.

Au fost, de asemenea, intensificate măsurile de prevenire a incendiilor de pădure, al căror risc în actualele condiţii este mai crescut.

În acest sens, şeful guvernului spaniol, Pedro Sánchez, a cerut miercuri „prudenţă maximă şi colaborare deplină”.

Pentru a preveni incendiile, autorităţile regionale au restrâns utilizarea maşinilor agricole şi accesul în zonele de pădure şi în parcurile naţionale din Catalonia, Castilla-La Mancha (centru) şi Comunidad Valenciana (est).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri