Caută
Close this search box.

ANAF scoate la licitație 8 terenuri agricole în județul Călărași pentru recuperarea prejudiciului în dosarul Ridzi

Direcția Executări silite cazuri speciale București – scoate la licitație 8 terenuri agricole extravilane în localitatea Vasilați, județul Călărași, pentru recuperarea prejudiciului de 650.000 de euro din dosarul fostului ministru PDL al Tineretului și Sportului, Monica Iacob-Ridzi, potrivit portalului ANAF.

Este vorba de 3 terenuri aparținând lui Bogdan-Petre Iacobescu și alte 5 terenuri ale lui George-Răzvan Nica-Udangiu, administratori și asociați ai firmelor Artisan Consulting și Compania de publicitate Mark. Ei au fost găsiți vinovați că au primit ilegal fonduri de la fostul ministru PDL Monica Iacob-Ridzi pentru organizarea unor evenimente cu ocazia zilei Tineretului din 2 mai 2009.

În februarie 2015, cei doi au fost condamnați la câte 3 ani de închisoare cu suspendare în dosarul în care fostul ministru Monica Iacob-Ridzi a primit 5 ani de închisoare cu executare.

Citește și: România, pe primele locuri în UE după ponderea cheltuielilor de apărare

Licitațiile vor avea loc pe data de 9 și 10 septembrie 2021 și au prețuri de pornire între 5000 și 8000 de lei.

“În perioada 17 martie -22 mai 2009, inculpata Iacob-Ridzi Monica-Maria, în calitate de ordonator principal de credite, a hotărât ca, sub pretextul realizării unor manifestări de amploare la nivel naţional dedicate Zilei Naţionale a Tineretului şi externalizării serviciilor de organizare aferente, să atribuie ilegal unor firme private contracte de prestări servicii având acest obiect.

A fost alocată în acest scop, societăţilor comerciale Artisan Consulting SRL şi Compania de Publicitate Mark SRL, suma de aproximativ 3.120.000 lei, o valoare mult mai mare decât cea solicitată şi aprobată prin buget pentru acest eveniment.

Fostul ministru al Tineretului şi Sporturilor a hotărât, de asemenea, în mod unilateral, ca evenimentele să fie organizate în locaţii din Bucureşti, Costineşti şi 39 reşedinţe de judeţ, în care cunoştea că structurile proprii ale ministerului ori alte entităţi publice sau private vor desfăşura manifestări de acest gen.

În acest fel, s-a urmărit crearea unei confuzii cu privire la identitatea prestatorilor pentru ca în final, să se poată plăti către SC Artisan Consulting SRL şi SC Compania de Publicitate Mark SRL sumele substanţiale prevăzute în contracte, chiar şi în absenţa unor contraprestaţii.

În plus a decis divizarea achiziţiei în trei contracte, pentru a crea aparenţa organizării unor manifestări de amploare la nivel naţional care să justifice plata, către cele doua firme, a întregii sume alocate. Contractele includeau prestaţii supraevaluate, despre care ministrul ştia că nu vor fi executate ori că vor fi realizate, în locul firmelor, de structurile proprii ale MTS, cu implicaţii financiare minime, având ca sursă tot bugetul MTS”, arătau procurorii DNA într-un comunicqt de presă de la data trimiterii în judecată a dosarului, 3 mai 2011, citat de g4media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri