Caută
Close this search box.

Anti-vaxxerul britanic Piers Corbyn, prins că a acceptat 10.000 de lire, pentru a nu mai ataca AstraZeneca

piers corbyn

Cunoscutul anti-vaxxer britanic Piers Corbyn a fost demascat, în urma unei farse făcute de vloggerii Josh Pieters și Archie Manners.

Corbyn a acceptat 10.000 de lire sterline, în schimbul încetării criticilor la adresa AstraZeneca, în discursurile sale.

Piers Corbyn este chiar fratele fostului lider laburist, Jeremy Corbyn, și cel mai infam anti-vaxxer din Marea Britanie. El a răspândit în mod repetat dezinformări dăunătoare și teorii ale conspirației, cu privire la vaccinurile coronavirus, susțînând că toate vaccinurile sunt periculoase, notează presa britanică.

Acum, Pieters și Manners l-au demascat pe Corbyn, folosind bani de Monopoly, în valoare de 10.000 de lire sterline. Punându-i la încercare moralitatea, Pieters și Manners i-au oferit lui Corbyn o „donație dubioasă de 10.000 de lire sterline”, după ce l-au convins că sunt persoane bogate, cu interese financiare în AstraZeneca.

Cei doi i-au promis lui Corbyn că ar putea primi banii dacă ar lăsa AstraZeneca în pace, concentrându-și în schimb atenția asupra Pfizer și Moderna.

Începând prin a folosi „geniala lor firmă de relații publice Geld and Yapp”, farsorii YouTube i-au trimis lui Corbyn un e-mail, în care pretindeau că sunt reprezentanții unei persoane foarte bogate și puternice, cu legături cu o companie de vaccinuri.

După ce a fost lăsat să creadă că această persoană bogată dorea să facă o donație pentru campania sa, Corbyn s-a arătat încântat să se întâlnească, așa că au stabilit o întâlnire, în Piața Sloane, din Londra.

După ce i-a comandat lui Corbyn o pizza, Pieters a început să prezinte o afacere, susținând că tatăl său deține un „lanț de restaurante de mare succes în Africa de Sud” și că acum a preluat funcția de director.

Detaliind unele dintre investițiile pe care le prezidează, Pieters a continuat:

„Unul dintre principalele noastre interese, destul de amuzant, este că deținem acțiuni la vaccinul AstraZeneca. Vă vine să credeți asta? Nu din punct de vedere personal, ci mai degrabă pentru că este o afacere bună”.

Corbyn a putut fi văzut râzând și nu părea deloc deranjat de faptul că se bucură de un prânz cu persoane care au declarat că au câștigat o avere, de pe urma unui produs împotriva căruia se opune atât de vehement și public.

Pieters a mutat apoi conversația asupra modului în care ar putea să-l ajute în campania sa, menționând:

„Este evident că ne va ajuta, avem interese comune”. Apoi au dezvăluit că au adus cu ei ceva. După ce a văzut cele 10.000 de lire sterline, Corbyn a fost imediat tentat, descriind oferta de bani ca fiind genială și uimitoare. El nu știa că aceștia schimbaseră banii reali cu un plic plin cu bani de Monopoly.

El a acceptat donația, spunându-le celor doi că nu vrea să fie condiționat: „Ei bine, o pot accepta fără a insista asupra unor schimbări de discurs”.

Cu toate acestea, la sfârşitul întâlnirii, Corbyn a început să noteze beneficiile vaccinului AstraZeneca, o injecție împotriva căreia a făcut anterior campanie.

Corbyn a spus apoi „Da”, la cererea lui Pieters ca AstraZeneca să fie ignorată în discursurile sale viitoare.

Corbyin le-a mai spus apoi celor doi: „Dacă oamenii mă întreabă de unde provin banii, voi spune doar că sunt de la un om de afaceri care conduce restaurante”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri