Caută
Close this search box.

Ardeiul gras, cea mai mare concentratie de vitamina C

Extrem de bogat in vitamina C, ardeiul gras este o sursa de sanatate pe care o avem mereu la indemana. In plus, este si extrem de gustos, aromat si usor de consumat in orice forma, in salate, in mancaruri si tocanite sau umplut cu o delicioasa branza cremoasa, combinata cu marar tocat.

Pe cat de putine calorii are, pe atat este de bogat in antioxidanti, vitamine si minerale. Ardeiul gras, o vedeta a salatelor si mancarurilor noastre. Sa recunoastem, insa, ca il preferam in special datorita aromei lui, fiindca, din pacate, beneficiile pentru sanatatea noastra nu sunt suficient de mult promovate.

Indiferent de culoarea lui, este o comoara in frigider. Poate fi consumat crud, in sucuri sau supe, dar si gatit in nenumarate moduri si combinatii. Si va mai vindem un pont: cand urmati o dieta, puteti inlocui painea cu o feliuta de ardei rosu. Desi aromat, are un gust suficient de neutru, incat sa mearga cu aproape orice.

Ardeiul gras are efecte antiinflamatoare, antiseptice, antitumorale, antifungice, antioxidante si tonice. Europenii il folosesc in bucatarie din anii 1400 si, nu de putine ori, a fost inclus in retetele diferitelor remedii naturale folosite de medici.

Antioxidantii, betacarotenul, vitamina C si vitamina A, toate prezente din belsug in ardeii grasi, ne sustin sistemul imunitar si ne ajuta in lupta cu radicalii liberi. O substanta de pret din ardeiul gras este si licopenul, care ne protejeaza impotriva tumorilor si cancerului.

Ardeiul gras este sanatos indiferent de varsta, gen sau stil de viata si ne ajuta sa prevenim anumite afectiuni ale sistemului digestiv, celui cardiovascular, celui nervos. Impiedica ingrosarea si deteriorarea vaselor de sange si aparitia cheagurilor de sange. Este recomandat si celor cu risc de diabet, boli hepatice, cu dureri articulare sau artrita.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri