Caută
Close this search box.

Atac cu cuţitul la Tokyo: Suspectul ar fi vrut să omoare femei care „par fericite”

înalta curte

Bărbatul arestat după incidentul de vineri dintr-un tren din Tokyo în care zece oameni au fost înjunghiaţi a declarat poliţiei că îl enervează să vadă femei care „par fericite”, au relatat sâmbătă media nipone, preluate de Reuters şi Kyodo.

Atacul s-a produs într-un tren de navetişti în vestul capitalei japoneze, în jurul orei locale 08.40 seara (11.40 GMT), într-un moment când în trenul cu 10 vagoane se aflau câteva sute de călători. Zece pasageri – cinci femei şi cinci bărbaţi – au fost răniţi, unul dintre ei, o studentă de circa 20 de ani, suferind răni grave la spate şi la piept.

Suspectul, Yusuke Tsushima, de 36 de ani, a reuşit să fugă, fiind arestat mai târziu la un magazin dintr-un cartier învecinat, după ce i-a mărturisit vânzătorului că el este autorul atacului din tren şi că s-a săturat să fugă.

El a recunoscut atacul, declarând poliţiei că vrea „de şase ani să omoare femei care par fericite”. „Oricine ar fi fost ok”, a adăugat suspectul.

„M-am gândit că pot să omor mulţi oameni pentru că în tren nu e loc să fugi”, a mai spus acesta, potrivit poliţiei.

Crimele violente sunt relativ rare în Japonia, unde s-au înregistrat totuşi în ultimii ani o serie de atacuri cu cuţitul în care atacatorii nu-şi cunoşteau victimele. În 2019, un bărbat a omorât doi oameni, între care o fetiţă de 11 ani, şi a rănit alţi 16, majoritatea elevi, într-un atac cu cuţitul într-o staţie de autobuz la Kawasaki, la sud de Tokyo. În iunie 2008, un bărbat a intrat cu o camionetă în mulţime, tot la Tokyo, după care a ieşit din maşină şi a început să înjunghie trecători, omorând şapte oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri