Caută
Close this search box.

Australia va începe vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani

vaccinarea copiilor

Australia a anunţat vineri că i-a inclus pe copiii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani în campania naţională de vaccinare anti-COVID-19, după ce experţi ai guvernului de la Canberra au recomandat vaccinul Pfizer-BioNTech pentru această categorie de vârstă, relatează EFE.

Grupul consultativ tehnic australian pentru imunizare (ATAGI) a ajuns la concluzia că vaccinul Pfizer este „sigur şi eficient” pentru această categorie de vârstă şi a recomandat includerea sa în campania naţională de vaccinare.

Vaccinarea este benefică pentru copii pentru a preveni COVID-19 şi complicaţiile bolii şi pentru a reduce riscul întreruperii prezenţei şcolare, deşi se crede că participarea lor la transmiterea comunitară este mai mică decât cea a adulţilor”, se arată în comunicatul grupului de experţi, preluat de Agerpres.

Angajată într-o veritabilă cursă pentru accelerarea vaccinărilor, Australia a depăşit joi pragul de 1.000 de contagieri zilnice cu noul coronavirus, pentru prima dată de la începerea pandemiei, în mijlocul celui mai virulent val pandemic provocat de varianta Delta.

Guvernul central şi statele australiene speră să ajungă la un procent de 70% – 80% la sută de populaţie vaccinată pentru a putea să relaxeze restricţiile antiepidemice, să anuleze lockdown-ul şi să redeschidă frontierele internaţionale, rămase închise din martie 2020.

Până în prezent, peste 6,6 milioane de australieni, reprezentând 32,3% dintre rezidenţii cu vârste de peste 16 ani, au fost vaccinaţi cu schemă completă.

Citește și: E incredibil! Cristiano Ronaldo s-a ”întors acasă”, în transferul bombă

„>După închiderea frontierelor şi impunerea de lockdown-uri timpurii, Australia a ţinut sub control pandemia de COVID-19, însă varianta Delta a dus la o creştere consistentă a numărului de infectări, ridicând bilanţul total la peste 46.000 de cazuri şi 986 de decese.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri