Caută
Close this search box.

Autoritățile din Brașov încearcă să scape de ciori, inclusiv prin omorârea păsărilor

Autoritățile locale din Brașov vor să reducă numărul de ciori din oraș, care, potrivit viceprimarului Sebastian Rusu, “creează probleme serioase şi disconfort cetăţenilor care merg în parcuri pentru recreere”.

Sebastian Rusu s-a întâlnit cu secretarul de stat Ionuţ Banciu de la Ministerul Mediului, instituție care urmează să emită un ordin de ministru privind uciderea a 1.184 de exemplare din specia „cioară grivă” în tot județul. Însă din pădurile din jurul orașului pot fi recoltate doar 9 exemplare, conform Bună Ziua Brașov.

Am discutat şi analizat ordinul de ministru privind cotele de recoltă pentru păsări, care urmează să fie semnat. Acest ordin va permite intervenţia pentru reducerea numărului de ciori din oraşe şi implicit din municipiul Braşov, unde această specie de păsări creează probleme serioase şi disconfort cetăţenilor care merg în parcuri pentru recreere”, a declarat viceprimarul Brașovului, Sebastian Rusu, după întâlnirea cu secretarul de stat Ionuț Banciu din cadrul Ministerului Mediului.

Potrivit secretarului de stat în Ministerul Mediului, Ionuţ Banciu, pentru a scăpa de ciori sunt luate în calcul două variante: capturarea şi relocarea sau recoltarea.

În ceea ce priveşte capturarea, situaţia este complicată, pentru că, a explicat reprezentantul ministerului, „va trebui aprobat modelul de capcană pentru prinderea ciorilor”, scrie publicația locală.

Recoltarea poate fi o variantă. De altfel, ordinul de ministru prin care au fost stabilite cotele de vânătoare pentru mai multe specii de păsări a trecut de etapa de dezbatere publică şi urmează să intre în vigoare. Totuşi, viceprimarul Braşovului va lua legătura cu Dan Ionescu, specialist în cadrul Societăţii Ornitologice Române, pentru a vedea ce soluţii sunt pentru rezolvarea acestei probleme”, a declarat Banciu.

Conform proiectului ordinului de ministru, în sezonul 2021 – 2022, în judeţul Braşov pot fi recoltate 1.184 de exemplare din specia „cioară grivă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri