Avocatul Gheorghe Piperea a anunțat lansarea platformei civice România Nesupusă până pe 20 septembrie și a detaliat principalele direcții de acțiune ale proiectului.

„Unul dintre proiectele prioritare ale platformei civice România Nesupusă va fi o inițiativă legislativă cetățenească prin care să se reglementeze:
* prezumția de sănătate a omului normal
* dreptul cetățeanului la asistență sanitară, tratament și medicație
* interdicția procedurilor medicale invazive și a testelor clinice cu care pacientul nu este expres de acord
* interdicția pașaportului sanitar și a oricărei forme de discriminare pe criterii sanitare sau de suspiciune de boală
* dreptul plătitorului de contribuție de asigurare de sănătate de a suspenda plata contribuției pe perioada în care autoritățile instituie stare de urgență sau de alertă ori carantină, care împiedică funcționarea normală a sistemului sanitar și accesul tuturor la îngrijire și tratament
* interdicția propagandei medicale și a reclamei comerciale la produsele medicale
interdicția sponsorizărilor, a donațiilor și a rotației cadrelor medicale ori a birocraților sanitari cu producătorii și distribuitorii de produse medicale”,

Inițiativa, la nivel național, are nevoie de 100 de mii de semnături. La nivel UE, are nevoie de 2 milioane de semnături.

Un al doilea proiect va fi strângerea de semnături pentru retragerea mandatelor sau demisia de onoare a tuturor euro-deputaților care au votat pentru pașaportul sanitar european, un instrument al segregării sociale pe criterii de suspiciune de boală.

1 COMENTARIU

  1. Doresc sa va fiu alături,va urmăresc atat pe Facebook cât și la TV.
    Mult succes în tot ce faceti și ce susțineți ca ne sunteți alaturi.
    Respect!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here