Caută
Close this search box.

Bărbuleşti, Ialomiţa. „Nu se vaccinează Becali, nu ne vaccinăm nici noi!”

bărbuleşti

În comuna Bărbulești, în judeţul Ialomiţa, este cea mai mică rată de vaccinare din țară. Oamenii susțin că le e frică și că se lasă în mâinile Domnului.

Valul 4 al pandemiei, cauzat de mutația Delta, îi va ucide pe cei nevaccinați – este avertismentul unui medic din Iași, care vine într-un moment în care imunizarea stagnează.

Localnicii din Bărbulești înfruntă pandemia de COVID-19 cu devize care mai de care. Aproape 7.000 de oameni trăiesc aici și doar 16 s-au vaccinat. Mare parte dintre ei sunt speriați de serul anti-COVID-19. Scuza unora este că majoritatea localnicilor sunt pocăiți și au încredere că divinitatea le va fi mantie în fața noului virus.

România oricum nu o duce prea bine la imunizare pe plan european. Cei 32% dintre adulții români care au primit întreaga schemă de imunizare poziționează țara noastră pe penultimul loc în UE, conform datelor transmise de Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor.

În Bărbulești se suprapun România rurală și România săracă, vulnerabilă și care lucrează în străinătate. Localitatea ialomițeană, unde romii ursari domnesc, nu are nici medic de familie. Pentru ce ar fi nevoie? Și așa sunt plecați mai tot timpul în Europa, ar putea fi de acord primarul, care nu ia atitudine în acest sens. Acest lucru nu se vede, în schimb, și vara, când cu toții sunt aduși acasă de sezonul estival.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri