Caută
Close this search box.

Beatrice Rancea, managerul suspendat de la Opera Națională Română Iași și-a dat demisia

beatrice rancea

Beatrice Rancea, managerul suspendat de la Opera Națională Română Iași și-a înaintat demisia din funcție. Aceasta se afla sub control judiciar de aproximativ jumătate de an și avea interdicția de a exercita vreo funcție de conducere în instituția pe care a condus-o peste 10 ani.

Alături de alți 10 colaboratori și angajati ai instituției, Beatrice Rancea este cercetată într-un dosar de delapidare, fals și deturnarea fondurilor de la Opera Națională Română Iași.

Potrivit DIICOT, gruparea condusă de Beatrice Rancea ar fi plătit servicii și produse fictive, iar banii veniți de la Ministerul Culturii sub formă de subvenție ar fi fost folosiți în interes personal.

Achiziții fără respectarea legii, falsuri în acte, cheltuieli cu colaboratorii și chirii nejustificate sunt doar câteva nereguli grave descoperite de procurorii DIICOT la Operă.

În luna martie, Beatrice Rancea a fost pusă sub control judiciar cu interdicția de a intra în clădirea Operei și de a lua legătura cu ceilalți inculpați din dosar, măăsură care a contestat-o. Magistrații i-au dat câștig de cauză în iulie dar totul nu a durat decât două săptămâni, timp în care anchetatorii au depus alte probe la dosar.

În demisia depusă abia acum, Europa FM spune că Beatrice Rancea se erijează în victimă a unor “justițiabili” din instituție care nu au dorit decât să o denigreze și să o înlăture de la conducerea ONRI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri