Caută
Close this search box.

Bode: Îmbunătăţirea capacităţii de reacţie în situaţii de urgenţă va ocupa un loc fruntaş pe agenda europeană

bode

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a afirmat, luni, că situaţii precum cea cu care s-a confruntat Grecia în această vară pune autorităţile în faţa unor decizii ce trebuie luate imediat, iar îmbunătăţirea capacităţii de reacţie în situaţii de urgenţă este o temă care va ocupa un loc fruntaş pe agenda europeană.

„Situaţia dificilă cu care s-a confruntat Grecia în această vară, dar şi alte state europene şi nu numai, ne pune în faţa unor decizii care trebuie luate acum pentru viitor, nu mâine sau peste cinci sau zece ani când s-ar putea să fie prea târziu. Îmbunătăţirea capacităţii de reacţie în situaţii de urgenţă este o temă care cu siguranţă va ocupa un loc fruntaş pe agenda europeană de discuţii şi care va necesita efortul comun şi coordonat axat pe elaborarea de politici publice proactive şi asigurarea de resurse corect dimensionate, pentru a face faţă noilor provocări”, a declarat Lucian Bode, la Ciolpani, cu ocazia revenirii în ţară a pompierilor care au participat la stingerea incendiilor de vegetaţie din Grecia.

El a adăugat că prezenţa în zonele afectate din Grecia a comisarului european pentru managementul crizelor reprezintă un semnal că Uniunea Europeană e preocupată să consolideze politicile în acest moment.

„Focusul va fi pe construcţia unui sistem sustenabil şi durabil de gestionare a situaţiilor de urgenţă capabil să gestioneze în orice moment protecţia cetăţenilor în faţa potenţialelor dezastre. Sunt convins că înţelegem cu toţii urgenţa unei abordări integrate şi responsabile a managementului situaţiilor de urgenţă. România a înţeles acest lucru. Este, fără îndoială, un partener activ şi de încredere al Uniunii Europene”, a spus ministrul Afacerilor Interne.

Cei 142 de pompieri români care au ajutat la stingerea incendiilor din Grecia au fost înaintaţi în grad, luni, la solicitarea ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, şi a şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Ei au fost recompensaţi şi cu Emblema de onoare a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri