Caută
Close this search box.

Capitala se confruntă cu un deficit de locuri la terapie intensivă, din cauza cresterii îmbolnăvirilor cu Covid-19

Toate cele 19 paturi de ATI de la Institutul Matei Balş şi toate cele 7 de la Spitalul Victor Babeş din Capitală sunt ocupate cu pacienţi cu forme severe de COVID-19.

Medicii spun că la unităţile sanitare ajung mulţi tineri nevaccinaţi, potrivit News.ro.

Dr. Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Victor Babeş a declarat că numărul de pacienţi internaţi cu Covid pe secţiile spitalului este mare şi că în curând încă o secţie a unităţii sanitare va fi transformată în secţie Covid, pentru că este nevoie de locuri suplimentare.

Toamna va aduce foarte multe cazuri, după cum se vede în ultimele zile s-a dublat numărul de cazuri de infectări, aşa că probabil că vom avea o creştere bruscă a numărului de cazuri spitalizate.

Spitalele sunt împărţite în nişte categorii şi bineînţeles că fiecare dintre spitale trebuie să aibă prevăzută şi o secţiune pentru pacienţii Covid şi eventual şi cu alte patologii asociate, lucrul ăsta eu ştiu că deja se întâmplă, acum dacă vom fi din nou ţinta unei invazii imense, bineînţeles că vom reveni la starea anterioară, când foarte multe spitale se vor transforma exclusiv în Covid”, a explicat Dr. Simin Aysel Florescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri