Caută
Close this search box.

Cauzele numărului mare de accidente din România. Specialiști: Trebuie schimbat modul de examinare a celor care vor să obțină un permis de conducerev

România nu va ieşi din topul ţărilor cu cele mai multe accidente rutiere soldate cu morţi dacă nu schimbă, în primul rând, modul în care se obţine un permis în ţara noastră. ‘Nu poţi fi examinator la 24 de ani’, reclamă un specialist în legislaţie rutieră. Direcţia care se ocupă de eliberarea permiselor are un set de propuneri.

Cu ochii pe cifrele din ultimii ani, specialiștii au ajuns la concluzia că întâi de toate ar trebui schimbat modul de examinare a celor care vor să obțină un permis de conducere.

Nivelul de pregătire și aptitudinile examinatorilor ridică alte semne de întrebare care impun o revizuire a legislației.

Pregătirea pe un simulator, care să înlocuiască practica în poligon trebuie introdusă în pregătirea viitorilor șoferi, spune pilotul Sorin Ene.

Multe accidente sunt produse de începători care conduc mașini prea puternice față de cele pe care au luat lecții. De aceea, autoritățile vor ca, pe o perioadă determinată, să-i oblige să folosească autoturisme cu capacitate mai mică a motorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri