Caută
Close this search box.

Ce mai face „Fantoma Albă” Cătălin Paraschiv. Istoric: „Ce ziceați despre 10 august? Justiție?”

fantoma albă

Colonelul Cătălin Paraschiv, șeful Brigăzii speciale de intervenție, unul din personajele-cheie care au condus represiunea violentă a protestului din 10 august 2018, din Piața Victoriei, nu pare să fi plătit în nici un fel, pentru acțiunile de acum trei ani.

Astfel, Paraschiv, supranumit „Fantoma Albă”, pentru felul cum gesticula cu braţele, prin aer, dirijând jandarmii în cursul represiunii, ca Herbert von Karajan, se află încă la conducerea Brigăzii speciale de intervenție a Jandarmeriei.

Istoricul Mădălin Hodor a subliniat cu ironie acest aspect, în ceea ce privește Justiția din România.

„Ce ziceați despre 10 august? Justiție? Nici măcar nu l-au schimbat de la comandă. Lăsați”, a scris el pe Facebook. A existat însă o mică consecință a Episodului 10 august, pentru colonelul Paraschiv, anume Klaus Iohannis i-a refuzat avansarea la gradul de general.

Propunerea de avansare a fost trimisă la Preşedinţie, de ministrul de interne, Carmen Dan, cu argumentul că Paraschiv „a dat dovadă de un înalt profesionalism, responsabilitate și devotament, în exercitarea atribuțiilor de serviciu”.

Preşedintele Klaus Iohannis a amânat avansarea în grad a colonelului Cătălin Paraschiv, susținând că această propunere ar putea fi luată în discuţie abia după ce organele judiciare vor stabili cu exactitate legalitatea acţiunilor Jandarmeriei, din seara protestului diasporei.

Colonelul Cătălin Paraschiv a fost audiat de două ori, la Parchetul General, în dosarul privind violențele din 10 august, însă procurorii nu i-au imputat nimic legat de intervenţie.

La iesirea din sediul Parchetului General, Cătălin Paraschiv a susţinut că el nu ar fi fost agresiv şi a refuzat sa raspunda la intrebarile reporterilor. „M-ati vazut pe mine agresiv?”, a spus ofiterul. El adaugat ca nu vrea sa faca declaratii si ca nu crede ca o sa fie acuzat in acest dosar.

„Nu pot da nici o declaratie pe parcursul anchetei, sunt militar. Va da detalii Parchetul sau avocatul meu, daca va fi cazul”, a spus Paraschiv.

Presa a scris despre faptul că „Dirijorul”, așa cum a fost supranumit colonelul Cătălin Paraschiv, în timpul protestelor din 10 august 2018, este prieten de 10 de ani cu soţul Giorgianei Hosu, cea care a fost procuror de caz în acest dosar și care a semnat clasarea, în primă instanță, a acestui dosar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri