Caută
Close this search box.

Cel puțin 60 de morți, printre care și copii, în exploziile de pe aeroportul din Kabul: Pentagonul confirmă moartea a 12 soldați americani (VIDEO)

Cel puțin două explozii au avut loc la Kabul (e posibilă și o a treia explozie, însă neconfirmată până acum), unul la poarta Abbey a aeroportului din Kabul și una în apropierea unui hotel. Până în momentul acesta, se vorbește de 60 de morți, inclusiv copii. Reamintim că SUA și aliații au făcut apel la afgani să părăsească zona din cauza unei amenințări venite din partea Statului Islamic.

Update 22.35: ISIS a revendicat atacul de lângă aeroport, a declarat agenția de știri a grupului Amaq pe canalul său Telegram.

Update 22.24: În cadrul unei conferințe de presă, Pentagonul confirmă moartea a 12 soldați americani. Alți 15 sunt răniți.

„Doi jihadişti consideraţi ca afiliaţi la Statul Islamic (SI) s-au aruncat în aer la Poarta Abbey, urmaţi de jihadişti ai SI înarmaţi care au tras asupra civililor şi militarilor”, a precizat generalul Kenneth McKenzie, şef al Comandamentului central american care răspunde de Afganistan.

Update 21.50: Sunt cel puțin 140 de răniți în urma atacurilor din Kabul. 11 soldați americani și un medic și-au pierdut viața în aceste atacuri.

Update 21.20: Bilanțul morților a ajuns la peste 60, iar numărul răniților la peste 140. (BBC) / Numărul militarilor americani raportați decedați a crescut la 10. Mai mulți jurnaliști afirmă că a avut loc o a treia explozie.

Update 21.15 Jurnalistul afgan Bashir Ahmad Gwakh scrie pe Twitter că datele mai multor spitale din Kabul arată că 43 de persoane au murit și 130 de persoane au fost rănite. Peste 50 de răniți sunt în stare critică.

Update 21.05: Jurnalistul afgan Bashir Ahmad Gwakh scrie pe Twitter că datele mai multor spitale din Kabul arată că 43 de persoane au murit și 130 de persoane au fost rănite. Peste 50 de răniți sunt în stare critică.

Citește și: Talibanii ”condamnă ferm” atentatele sângeroase de lângă aeroportul din Kabul

Update 20.20 Departamentul american al Apărării a confirmat, joi seară, că printre persoanele ucise în dublul atentat produs în zona Aeroportului din Kabul se numără militari americani, fără însă a oferi detalii.

„Putem confirma că un număr de membri ai Armatei SUA au fost ucişi în atacul complex produs astăzi la Kabul. Alţii sunt trataţi după ce au fost răniţi”, a declarat John Kirby, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, într-un comunicat difuzat joi seară.

„Ştim, de asemenea, că un număr de afgani au devenit victime ale acestui atac odios. Gândurile şi rugăciunile noastre se îndreaptă spre apropiaţii şi colegii celor ucişi sau răniţi în aceste atacuri”, a precizat John Kirby.

După cum Magna News a mai anunțat, o explozie puternică a avut loc joi, la una dintre intrările în aeroportul internațional Hamid Karzai din din Kabul. Se pare că numeroase persoane au fost rănite în urma unui atac sinucigaș. Forțele occidentale aveau informații că la aeroport urmează să se producă un atac terorist.

Atentatul a avut loc în timpul operațiunilor de evacuare de pe aeroportul din Afganistan, scrie mediafax.ro.

Se pare că atacul a avut loc chiar la intrarea în aeroport, lângă un hotel folosit în special de străini.

Inițial, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a spus că „nu este clar dacă sunt victime”. Totuși, informații neconfirmate de autorități spun că explozia a avut loc într-o zonă aglomerată și că sunt mulți răniți.

Un reprezentant al talibanilor susține că 13 persoane, printre care și copii, au murit. De asemenea, unele informații vorbesc despre doi sau trei soldați americani care ar fi fost răniți. O altă informație neconfirmată vorbește despre încă o explozie în preajma aeroportului și despre focuri de armă.

https://youtu.be/frs4gOJO7rA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri