Caută
Close this search box.

Cîțu a condus sub influența alcoolului sau a drogurilor? Ce înseamnă DUI și OWI

cîţu

După ce în spațiul public au apărut informații conform cărora în anul 2000 ar fi fost închis două zile în Statele Unite pentru că ar fi condus sub influența alcoolului sau a drogurilor, premierul Florin Cîțu a spus că a fost o greșeală pe care a plătit-o.

Da, acum 20 de ani. Este vorba de DUI (n.r. – driving under the influence), de conducere sub influența alcoolului. Am plătit amenda respectivă, o amendă foarte mare. Este contravenție. Am făcut o greșeală acum 20 de ani. Este interesant că în patru tururi de scrutin cu PSD nu a apărut această informație, apare acum în competiția internă din PNL”, a spus Cîțu.

Totuși, există o neconcordanță între declarațiile lui Cîțu și documentele americane.

Premierul Florin Cîțu susține că a făcut închisoare în urma DUI, iar pe site-ul curții din Iowa apare OWI. În acel stat, termenul oficial pentru a „conduce sub influența – DUI” (alcool sau droguri n.r.) este OWI (operating while intoxicated). Practic, este vorba despre conducerea unui vehicul cu motor sub influența unui anumit procent de alcool în sânge, sub influența drogurilor sau o combinație a acestora două.

În cazul premierului român apare OWI.

Articolul în baza căruia a fost condamnat:

321J.2 Operating while under the influence of alcohol or a drug or while having an alcohol concentration of .08 or more (OWI).

https://bit.ly/3lRsj5u

Site-ul unde puteți vedea detaliile despre dosarul “FLORIN CITU”

www.iowacourts.state.ia.us

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri