Caută
Close this search box.

Claudiu Năsui: Vrem să schimbăm legislaţia. Românii nu-şi dau seama câte sinecuri există

Năsui

Claudiu Năsui, ministrul USR-PLUS al Economiei, a anunțat, în ultimele zile, eliberarea din funcție a mai multor așa-ziși administratori speciali pentru privatizare, oameni care primeau salarii uriașe ca să pregătească de privatizare companiile de stat, dar care, în fapt, nu făceau nimic și doar încasau banii.

Năsui a declarat, pentru B1 TV, că această funcție de administrator special pentru privatizare nu ar trebui să existe și că a fost înființată în 2002 doar ca unii să încaseze salarii mari stând degeaba.

Ministrul a mai spus că e nevoie de modificarea legislației, astfel încât această funcție să fie pur și simplu desființată. Claudiu Năsui susţine că s-a ajuns aici din cauza unei clase politice căreia nu i-a păsat deloc de contribuabilul român.

„Au luat foarte mulți bani. Mai grav, sunt companii care merg din ce în ce mai prost și care au niște probleme economice foarte mari, datorii imense la bugetul de stat. Sistemul e același: creem datorii, nu plătim contribuțiile angajaților, facem gaură la bugetul de stat, luăm bani prin aceste sinecuri, apoi venim la stat și spunem ”trebuie să ștergeți datoriiile, că dacă le ștergeți avem un plan de restructurare și o să meargă mult mai bine”. Statul le ștergea și le refăceau la loc și tot așa”.

„Vrem și să schimbăm legislația, că ea permite lucrurile astea. Și Comisia Europeană ne-a spus să oprim lucrurile astea, că nu e normal, și clasa politică a ignorat. O sinecură nu trebuie înlocuită cu altceva, trebuie pur și simplu desființată. Nu trebuie să existe această funcție. Am inventat funcții inutile ca să existe salarizare pentru unii oameni. Cred că românii nu-și dau seama câte sinecuri sunt în statul român”, a afirmat Claudiu Năsui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri