Caută
Close this search box.

Comuna Telciu din Bistrița-Năsăud, declarată zonă specială de siguranţă publică: Jandarmii, prezenți în localitate

Comuna Telciu din judeţul Bistriţa-Năsăud, unde aproximativ 850 de familii refuză să semneze contracte de furnizare a apei cu operatorul regional şi utilizează ilegal acest serviciu, devine, începând de joi, zonă specială de siguranţă publică, potrivit informării transmise de Inspectoratul de Poliţie Judeţean. În acest context, prefectul județului Stelian Dolha solicită revenirea din concediu a primarului din Telciu, Sever Mureșan.

Începând de astăzi, 26 august, pentru protejarea populaţiei şi menţinerea unui climat de ordine publică, în localitatea Telciu a fost instituită zona specială de siguranţă publică. Având în vedere starea conflictuală generată de nemulţumirile cetăţenilor din localitatea Telciu în legătură cu societatea de distribuţie a apei, în localitatea Telciu a fost constituită o zonă specială de siguranţă publică, fiind dispuse măsuri suplimentare pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice„, a anunţat IPJ Bistriţa-Năsăud.

Timp de şapte zile, pentru prevenirea apariţiei unor evenimente care pot tulbura liniştea şi siguranţa publică, în zonă vor acţiona poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Năsăud, alături de poliţişti din cadrul Serviciilor de Ordine Publică, Acţiuni Speciale şi jandarmi de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Bistriţa-Năsăud şi Grupării de Jandarmi Mobile Târgu-Mureş.

Prezenţa forţelor de ordine în zonă are drept scop protejarea populaţiei, menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi prevenirea unor incidente, a blocării căilor de acces şi a unor accidente rutiere„, se menţionează în comunicatul Poliţiei, citat de Agerpres.

În cursul zilei de miercuri, angajaţii şi managerul operatorului regional de apă Aquabis au fost împiedicaţi de către localnici să verifice starea tehnică a reţelei de alimentare cu apă şi a căminelor situate pe domeniul public, cu toate că aceştia au fost cei care au reclamat probleme şi pierderi pe reţea.

Mai mult, managerul Aquabis, Ion Şandru, a avut nevoie de ajutorul Poliţiei pentru a părăsi localitatea în siguranţă, după ce a fost înconjurat de mai multe persoane recalcitrante, care l-au ameninţat şi i-au adresat injurii.

Locuitorii acuză abuzuri și nereguli în facturile de apă, iar conflctul dintre populație și companie de apă este unul vechi.

În Telciu nu o să mai ai ce să mai intri, măi omule bun, ați furat bani europeni și veniți să ne cămătăriți pe noi (…) Ne-ați băgat în faliment pe noi. Dacă ai acte în regulă, dă Primăria în Tribunal. Nu în Delta Dunării se fac contractele, aici se fac. Nu mai aveți ce căuta în Telciu. Afară, hoților, tâlharilor, cămătarilor! Lasă contoarele în pace. La un contor nu umbli că te și mănânc. Nu v-o dat Bruxelles-ul bani să vă îmbogățiți voi și să fraudați fondurile europene”, spun localnicii, potrivit timponline.ro.

Prefectul județului Stelian Dolha solicită revenirea din concediu a primarului din Telciu, Sever Mureșan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri