Caută
Close this search box.

Consiliul de Securitate al ONU cere crearea unui nou guvern în Afganistan, prin negocieri

Consiliul de Securitate al ONU a cerut luni crearea, prin negocieri, a unui nou guvern în Afganistan, care să fie ”unit, incluziv şi reprezentativ”, inclusiv prin participarea deplină, în condiţii de egalitate şi reprezentativitate, a femeilor”, transmite Reuters.

Organismul, care include 15 membri, reunit pentru a discuta situaţia din Afganistan, a mai cerut şi oprirea imediată a ostilităţilor şi a încălcării drepturilor omului şi ca toate părţile să permită accesul umanitar neîngrădit, sigur şi imediat.

Secretarul general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, a cerut luni comunităţii internaţionale să se unească pentru a „suprima ameninţarea teroristă” în Afganistan după revenirea la putere a talibanilor.

Comunitatea internaţională trebuie să se unească pentru a se asigura că Afganistanul nu va mai fi folosit vreodată ca o platformă sau refugiu pentru organizaţiile teroriste”, a declarat Guterres la o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate.

Secretarul general al ONU a solicitat „Consiliului de Securitate şi comunităţii internaţionale să facă front comun, să lucreze şi să acţioneze împreună şi să folosească orice mijloace pe care le au la dispoziţie pentru a suprima ameninţarea teroristă mondială în Afganistan şi pentru a garanta că drepturile omului fundamentale sunt respectate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri