Caută
Close this search box.

Daniel Zamfir (PSD): Guvernul că a împrumutat în mai puțin de doi ani peste 50 de miliarde de euro

psd

Premierul Florin Cîțu face afirmații care produc consternare, declară la RFI senatorul PSD Daniel Zamfir. El acuză pe de altă parte Guvernul că a împrumutat în mai puțin de doi ani peste 50 de miliarde de euro.

Senatorul PSD Daniel Zamfir critică prestația Cabinetului Cîțu: ”Catastrofală și nu o spun pentru că sunt un reprezentant al Opoziției și, nu-i așa, Opoziția trebuie să critice Guvernul. De cel puțin șase luni de zile, România nu este guvernată. Cel puțin de când domnul Cîțu și-a anunțat intenția de a candida la președinția PNL, guvernarea propriu-zisă, guvernarea în interesul oamenilor este ultimul lucru care-l preocupă pe domnul Cîțu”.

Parlamentarul susține că ”Ordonanțele sau Hotărârile de Guvern pe care le-a luat domnul Cîțu în mare măsură au fost menite să-i asigure sprijinul pentru lupta internă în PNL, sume importante de bani au fost drenate către primari ai PNL, care urmează să-l susțină în lupta interioară din partid”.

Senatorul PSD critică faptul că Guvernul se împrumută masiv de pe piețele financiare: ”Am ajuns la peste 50% datorie publică din PIB. Asta înseamnă că domnul Cîțu a împrumutat în mai puțin de doi ani peste 50 de miliarde de euro. În ce se regăsesc banii ăștia?”.

La remarca jurnalistului că o parte din banii împrumutați trebuie să finanțeze plata salariilor și a pensiilor, majorate în special în perioada PSD, Daniel Zamfir a răspuns: ”Toate guvernele s-au împrumutat, nu despre asta este vorba. Ideea este că atunci când împrumuturile cresc într-un mod alarmant, datoria publică crește într-un mod alarmant, iar lucrurile astea nu se văd în economie. Dacă tu continui să crești împrumuturile doar ca să plătești salariile, chiar ai o problemă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri