Doi adulţi şi un copil britanici au fost ucişi în atentatul ”abject” comis joi la aeroportul din Kabul, a anunţat vineri ministrul de externe britanic Dominic Raab, potrivit AFP.

”Sunt profund întristat să aflu că doi cetăţeni britanici, precum şi copilul unui alt cetăţean britanic au fost ucişi joi în atacul terorist, şi alţi doi au fost răniţi”, a indicat Raab.

Un ajutor consular le-a fost oferit familiilor victimelor.

”Nu vom întoarce spatele celor care se bazează pe noi atunci când au nevoie şi nu ne vom lăsa niciodată intimidaţi de terorişti”, a subliniat şeful diplomaţiei britanice, citat de Agerpres.

Gruparea jihadistă Stat Islamic a revendicat atacul comis joi lângă aeroportul din Kabul şi soldat cu cel puţin 85 de morţi, dintre care 13 militari americani însărcinaţi cu securitatea unei ample operaţiuni de evacuare a civililor afgani care îşi părăsesc ţara din cauza revenirii talibanilor la putere, după 20 de ani.

Ministrul apărării britanic Ben Wallace a indicat vineri dimineaţă că operaţiunea de evacuare desfăşurată de Regatul Unit în Afganistan se va încheia ”în câteva ore”.

De la jumătatea lunii august, aproape 14.000 de cetăţeni britanici şi afgani au fost evacuaţi din Afganistan în cadrul misiunii britanice, a precizat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here