Caută
Close this search box.

Dorin Lazăr Maior, interlop şi fost deputat PSD, a fost eliberat condiţionat

dorin lazăr maior

Fostul deputat PSD Dorin Lazăr Maior a fost eliberat condiționat, în urma unei sentințe date de Judecătoria Sectorului 4. Maior a fost şeful celei mai mari organizațîi de revoluționari din România, Blocul Național al Revoluționarilor.

„Fostul deputat și șef al Revoluționarilor, Dorin Lazăr Maior, este liberat condiționat, după 5 ani și 2 luni de detenție. Tribunalul Ilfov a confirmat astăzi sentința Judecătoriei Sectorului 4, prin care s-a dispus ca Maior să își redobândească libertatea.

Maior a fost judecat în mai multe dosare de corupție, inclusiv pentru acuzațîi de șantaj, a ajuns la o pedeapsa finală de 9 ani și jumătate și a fost încarcerat după o extrădare din Dubai, în anul 2016”, a anunțat jurnalistul Ovidiu Oanţă (Pro TV).

Înainte de condamnare și de fuga din țară, Maior ajunsese secretar general adjunct al PSD, el fiind în relațîi foarte apropiate cu Codrin Ștefănescu.

În 2016, Maior a fost extrădat din Dubai, unde fugise după ce a primit o condamnare de 7 ani de pușcărie, în Dosarul Romexterra. El a șantajat doi oameni de afaceri brașoveni, printre care și pe fostul director adjunct de la Romexterra Bank Brașov, pentru modul ilegal în care se acordau credite la banca respectivă.

Maior i-ar fi amenințat pe cei doi oameni de afaceri că îi va denunța, dacă nu primește de la fiecare câte un milion de lei. Fost deputat PSD, Lazăr Maior a plecat din țară imediat după aflarea sentinței. În perioada în care a stat în Emiratele Arabe Unite, a fost condamnat la 6 ani de închisoare şi în alt dosar, pentru evaziune fiscală.

Maior a fost eliberat la începutul anului 2020, în baza deciziilor CCR, dar în iunie a fost încarcerat din nou, după ce a fost condamnat într-un alt dosar, pentru evaziune fiscală.

Și soția sa, Florina Maior, are dosare penale. Ea a fost achitată în iulie 2020, după ce Curtea de Apel Alba Iulia i-a anulat interceptările SRI din dosar, ca urmare a deciziei CCR.

Pe fond, Florina Maior a fost condamnată 6 ani și 4 luni de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la trafic de influență, după ce a încercat să aranjeze un dosar ajuns în instanță, în care era judecat Dorin Lazăr Maior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri