Caută
Close this search box.

După omologarea definitivă a serului Pfizer, vaccinarea în armata americană devine obligatorie

Vaccinarea în armata americană devine obligatorie, după omologarea definitivă a vaccinului anti-Covid dezvoltat de Pfizer şi BioNTech, potrivit News.ro.

Acum că vaccinul Pfizer a fost aprobat, Ministerul va difuza o directivă prin care impune personalului să se vaccineze„,  a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.

Food and Drug Administration (FDA), organismul american de reglementare a alimentelor şi medicamentelor, a acordat aprobarea completă vaccinului anti-Covid dezvoltat de Pfizer şi BioNTech.

FDA a autorizat pe deplin serul administrat în două doze în cazul persoanelor cu vârste de peste 16 ani, acesta devenind astfel primul vaccin împotriva Covid-19 care depăşeşte ultimul obstacol normativ, potrivit NBC.

Omologarea ar putea ajuta la determinarea celor care ezitau cu privire la vaccinare să se imunizeze. Un sondaj realizat în luna iunie a concluzionat că 3 din 10 adulţi nevaccinaţi ar fi mai dispuşi să se vaccineze dacă serul ar fi omologat.

Decizia FDA ar putea deschide calea pentru vaccinarea obligatorie – numeroase companii aşteptau omologarea înainte de a le cere angajaţilor să se imunizeze.

Săptămâna trecută, oficialii federali din Sănătate au anunţat că, începând cu 20 septembrie, cei care au primit vaccinul Pfizer vor fi eligibili să primească a treia doză, la 8 luni după cea de-a doua. FDA nu şi-a dat încă acordul pentru doza suplimentară.

Niciun vaccin anti-Covid nu a fost autorizat sau aprobat pentru utilizare în cazul copiilor cu vârste sub 12 ani.

Serul dezvoltat de Pfizer este unul dintre cele trei folosite în SUA.

Moderna a aplicat de asemenea pentru omologare, în timp ce Johnson & Johnson nu a făcut acest lucru, rămânând cu autorizaţia de utilizare de urgenţă.

Citește și: Stelian Ion cere fonduri suplimentare pentru DNA și DIICOT

Produsul Pfizer a fost primul vaccin anti-Covid care a primit autorizaţia de utilizare de urgenţă, în decembrie 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri