Caută
Close this search box.

Fenomen meteo EXTREM. Stați în case!

Denisa Țicu, metereolog, spune că mai multe țări din Europa se vor confrunta în continuare cu temperaturi foarte ridicate, unde meteorologii au emis cod roșu de caniculă și risc de incendii.

Meteorologul susține că vor fi înregistrate temperaturi de până la 44 de grade, iar riscul de incendii se menține ridicat atât în Grecia, Italia, cât și Spania.

„Nu va fi deloc foarte bine. Săptămâna această temperaturile din întreaga Europa încep din nou să crească și vor fi afectate în special în zona de sud a Italiei, din nou Grecia care a primit de la meteorologi Cod portocaliu. Temperaturile vor trece la amiază din nou la 43-44 de grade și se vor menține aceste valori termice câteva zile bune.

Foarte important nu sunt importate precipitații. în Grecia nu a mai plouat de o lună și nici în următoarele 10-12 zile conform prognozelor nu va cădea strop de apă.

Valabil și pentru sudul Italiei, Calabria, Sardinia acolo unde meteorologii au instituit un Cod roșu de caniculă. Temperaturile vor trece de 45 de grade Celsius. Și Spania, în special zona insulelor Canare, va fi afectată din nou de un val de căldură”, a mai spus meteorologul.

Denisa Ticu, specialist în meteorologie, a vorbit la Antena 3 despre schimbările meteorologice din ultima perioada. Această susține că în următoarele zile, un ciclon care se dezvoltă în Marea Neagră va lovi Europa, iar cea mai afectată zona va fi sudul Rusiei, dar și sudul Ucrainei și nordul Turciei.

„În sudul Europei nu se așteaptă în următoarele zile precipitații, ele sunt așteptate în altă parte generate de un ciclon care începe să se dezvolte în Marea Neagră. Va fi afectată zona de Sud a Rusiei partea de sud a Ucrainei și nordul Turciei.

Meteorologii prognozează acolo cantități uriașe de apă 200 de litri pe metru pătrat. Este imens, sunt precipitații care vor avea caracter torențial pentru că și în zonele respective temperaturile au fost foarte ridicate în această perioadă și urmează o vreme la extrem în jumătatea estică a Europei”, a spus meteorologul.

Astfel, meteorologii prognozează cantități de apă de 200 de litri pe metru pătrat. Totodată, specialistul susține că acest ciclonul va ajunge și în România, cauzând vijelii, dar și fenomene extreme în mai multe zone din sudul țării.

”Este posibil să ne afecteze și pe noi pentru că e posibil ca ciclonul să ajungă în zona de coastă a Mării Negre”, a explicat Denisa Țicu.
Denisa Ticu a mai menționat că valul de caniculă și riscul de incendii care s-au produs în Europa în ultimele zile ar putea afecta și România, în contextul în care temperaturile vor fi mai mari decât în luna iulie.

În aceste condiții, se recomandă atenție la orice călătorie care se efectuează, mai ales în sudul României, iar oamenii sunt îndemnați să stea în case atunci când nu sunt probleme urgente și nu este absolut necesar să părăsească domiciliile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri