Caută
Close this search box.

Fonduri nerambursabile de până la 70.000 de euro pentru tinerii fermieri

Adrian Oros

Tinerii fermieri care încep o afacere în domeniul agricol pot solicita finanţare, începând de vineri, pentru obţinerea de fonduri nerambursabile de până la 70.000 de euro, bugetul total alocat pentru acest sprijin cifrându-se la 100 de milioane de euro, din care 30 de milioane de euro pentru zona montană, transmite Agerpres.

Sesiunea de primire a cererilor de finanţare pe submăsura M6.1 – „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” din PNDR 2020 s-a deschis vineri, 27 august 2021, ora 9:00 şi va fi activă până la data de 26 noiembrie 2021, ora 16:00.

Bugetul alocat pentru instalarea tinerilor fermieri este de 100 de milioane de euro, dar aici am pus 30 de milioane numai pentru zona montană. Întotdeauna zona montană primea punctaje mai mici şi nu reuşeau să devină beneficiari foarte mulţi din această zonă. De altfel, este zona cea mai predispusă la abandon„, a declarat recent ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

De asemenea, el a precizat că sprijinul financiar alocat acestei măsuri a fost majorat la 60.000 de euro, respectiv 70.000 de euro, în condiţiile în care înainte era de 40.000, respectiv 50.000 de euro, în funcţie de operaţiunile propuse în planul de afaceri.

Dacă în planul de afaceri există agricultură ecologică sau condiţionare-procesare, creşte alocarea financiară şi aici am încercat să sprijinim fermierii să aibă aceste facilităţi de procesare sau depozitare-condiţionare.
Sunt finanţaţi cei care se instalează prima dată ca tineri fermieri şi este o sumă 100% nerambursabilă. Sprijinul se acordă pentru o perioadă de maximum trei ani, în două tranşe: 75% din cuantumul sprijinului la semnarea deciziei de finanţare şi 25% se va acorda în funcţie de implementarea corectă a planului de afaceri, până la 31 decembrie 2025, fără a depăşi trei ani de la semnarea deciziei de finanţare„, a menţionat ministrul Agriculturii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri