Caută
Close this search box.

Iaşi: O aeronavă cu 107 persoane la bord a întâmpinat probleme la aterizare; a fost activat Planul roşu

Planul roşu de intervenţie a fost activat, luni, la Iaşi, după ce o aeronavă care venea dinspre Bergamo cu 107 persoane la bord nu a reuşit să aterizeze din cauza defectării sistemului de navigaţie, însă, după aproximativ 30 de minute, aparatul de zbor a aterizat în siguranţă pe aeroport.

„Începând cu ora 13,13 s-a activat Planul roşu de intervenţie pentru că o aeronava Airbus 321, care a decolat de la Bergamo, cu 107 pasageri la bord, nu poate ateriza deoarece sistemul de navigaţie s-a stricat. Pentru asigurarea intervenţiei au fost deplasate la Aeroportul Internaţional Iaşi 22 de autospeciale de intervenţie cu 44 subofiţeri şi 6 ofiţeri. Coordonarea activităţii a fost realizată de inspectorul şef, colonel Grădinaru Ionuţ”, au informat reprezentanţii ISU Iaşi.

Începând cu ora 13,41, ISU a anunţat că a fost dezactivat Planul roşu de intervenţie, aeronava aterizând în siguranţă.

Toţi pasagerii vor fi evaluaţi medical.

„O situaţie de urgenţă a fost raportată astăzi pe zborul W63672 Bergamo-Iaşi (Wizz Air), ora sosirii 13,25. Cu 20 de minute înainte de aterizare, pilotul aeronavei a anunţat o problemă tehnică la instrumentul de navigaţie şi au fost mobilizate mai multe echipe de pompieri. Din fericire, aeronava a aterizat la timp, în condiţii de siguranţă maximă, fără a fi nevoie de intervenţia acestora”, a declarat Elena Troia, purtătorul de cuvânt al Aeroportului Internaţional Iaşi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri