Caută
Close this search box.

Imaginile dezastrului, filmate cu drona la Galați. Ce a lăsat furtuna în urma ei. VIDEO

Furtuna și ploile torențiale de miercuri seară au făcut ravagii în orașul Târgu Bujor, din județul Galați, acolo unde apele pârâului Chineja au ieșit din matcă și au inundat mai multe gospodării, dar și un drum județean.

Drumul Județean 242 a fost inundat miercuri seară de pârâul Chineja, ieșit din matcă.

Potrivit localnicilor, apa a intrat în cel puțin 10 curți, anexe gospodărești și grădini din Umbrărești.

Oamenii se plâng că, la fiecare ploaie mai puternică, Chineja iese din albie și provoacă inundații, din cauză că nu s-au mai făcut lucrări de decolmatare, scriu cei de la Pro Lider FM, care au publicat și o fimare realizată cu drona, în care se văd urmele dezastrului lăsat în urmă de furtuna de miercuri seară.

Practic, în localitatea Târgu Bujor, pompierii au avut zeci de intervenții în urma ploilor torențiale. Mai mult, polițiștii au făcut filtre și nu i-au lăsat pe șoferi să treacă.

Cod portocaliu de vijelii în aproape toată țara

Un cod portocaliu  este în vigoare de joi ora 12.00 până vineri ora 6.00 și anunță vijelii puternice, grindină de medii și mari dimensiuni, dar și averse torențiale în toată țara, cu excepția județelor Tulcea și Constanța.

La început în Banat, Crișana, Maramureș, iar după-amiaza și noaptea mai ales în Transilvania, Oltenia, Moldova și Muntenia vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 80…100 km/h, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină, îndeosebi de medii și mari dimensiuni. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe alocuri 40…60 l/mp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri