Caută
Close this search box.

Informația momentului pentru cei vaccinați cu ambele doze! Ce se întâmplă într-un loc din România

Situație fără precedent în județul Harghita unde mai multe persoane au fost infectate cu tulpina Delta. Potrivit ultimelor informații, jumătate dintre cei infectați erau vaccinați complet anti-covid.

Pandemia de coronavirus s-a reîntors în forță în România. Numărul infectărilor crește de la o zi la alta, iar tulpina Delta se extinde și ea. Primele cazuri de infectare cu această tulpină au fost înregistrate în Harghita în această săptămână, iar potrivit ultimelor informații transmise de Instituția Prefectului, jumătate dintre pacienţi infectați sunt vaccinaţi.

Purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului, Adrian Pănescu a vorbit despre situația din județ. Potrivit acestuia, au fost trimise zece probe la analize de secvenţiere, iar în opt dintre cazuri s-a dovedit că era vorba de varianta Delta a noului coronavirus.

În același timp, sursa citată a mai subliniat faptul că patru dintre pacienţii infectaţi cu Delta fuseseră vaccinaţi cu serul Pfizer. Amintim faptul că cazurile de infectare cu noul coronavirus înregistrate în Harghita în ultima săptămână au fost cu precădere în municipii şi oraşe.

Tulpina Delta face ravagii în Harghita

În acest context, Adrian Pănescu precizeză că acesta este rezultatul călătoriilor și vacanțelor din ultimele săptămâni, varianta Delta fiind ulterior ”importată în județ”.

Potrivit datelor publicate joi de Grupul de Comunicare Strategică, în ultimele 24 ore, în judeţ au fost înregistrate patru cazuri noi de infectare, incidenţa numărului de cazuri la o mie de locuitori, la nivelul judeţului Harghita, fiind joi de de 0,07.

În ceea ce priveşte rata de vaccinare cu schemă completă, aceasta este în judeţ de 20,18%, mai informează Instituţia Prefectului. În același timp sursa citată mai arată că în ultima săptămână, în Harghita s-au vaccinat cu prima doză un număr de 483 de persoane.

În restul țării, până la dta de 26 august, au fost confirmate 1.093.924 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.053.091 de pacienți au fost declarați vindecați. Totodată, în urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 953 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În același timp, până astăzi, 34.471 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri