Caută
Close this search box.

Inundațiile revin în forță în România

Ploile torențiale din noaptea de sâmbătă spre duminică, precum și de duminică dimineața, au făcut ravagii în țară, în special în județele Argeș, Prahova și Brașov. Magna News a relatat despre asta.

Din păcate, nu s-a încheiat.

Potrivit ultimelor informații transmise de hidrologi, inundațiile vor continua și în următoarele ore. Au fost emise noi atenţionări Cod portocaliu și galben de inundații.

În ceea ce privește codul portocaliu, acesta vizează râuri din 11 de județe, în vigoare până luni dimineață. În același timp, hidrologii au mai emis o serie de alerte privind scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare.

Zonele vizate de atenționările meteorologice sunt bazinele hidrografice Vișeu, Iza, Someș, Mureș, Jiu, Olt, Vedea, Argeş, Ialomiţa, Siret şi Prut. Pe de altă parte, râurile din județele Harghita, Covasna, Brașov, Sibiu, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Ilfov, Buzӑu și Ialomiţa sunt și ele de duminică ora 12.00 până luni la ora 9.00, sub alertă Cod portocaliu.

Hidrologii atenționează că fenomenele periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din judeţele: Argeş, Dâmboviţa, Prahova şi Braşov, adică tot acolo unde deja a fost prăpăd!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri