Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, continuă seria declarațiilor scandaloase, de când se află la șefia ministerului. De data asta, Mihăilă învrăjbește părinții cu profesorii. Ea a spus că părinţii ar trebui să solicite şcolilor situaţia personalului vaccinat şi nevaccinat şi afirmă că este ”îngrijorător” că multe cadre didactice nu s-au vaccinat. Mihăilă nu a vorbit și despre situația inversă, cea în care profesorii să fie înștiințați, de exemplu, despre elevii vaccinați și nevaccinați, dar și despre părinții acestora, dacă au făcut sau nu serul anti-COVID-19.

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a afirmat, luni seară, la Digi 24, că este îngrijorător faptul că mulţi profesori nu s-au vaccinat, pentru că se pun în pericol în primul rând pe ei.

”Cred că profesorii ar trebui să se gândească să se vaccineze”, a afirmat Mihăilă.

Întrebată dacă părinţii vaccinaţi pot refuza ca la clasa copilului lor să intre profesori nevaccinaţi, Mihăilă a răspuns: ”Cred că părinţii ar trebui să ceară şcolilor situaţia profesorilor vaccinaţi şi nevaccinaţi. Ca să fie o chestiune transparentă şi ca şcolile să promoveze mai mult vaccinarea în rândurile profesorilor”.

Ministrul a explicat, de asemenea, că pentru copiii din ciclul primar se vor permite măşti textile, însă pentru cei din ciclul gimnazial şi cel liceal se va impune purtarea măştilor medicale, întrucât cele textile nu sunt realizate după un standard.

Ioana Mihăilă a vorbit şi despre orele de sport şi a explicat că, până la pragul de 2 la mie, acestea se vor putea desfăşura fără mască de protecţie, dar, pe cât posibil, în aer liber.

După incidenţa de 2 la mie, dacă nu se pot face orele în aer liber, se va renunţa la orele de sport, dar copiii nu vor fi obligaţi să poarte masca în timpul exerciţiilor.

Întrebată, de asemenea, de ce suntem vicecampioni la non-vaccinare, Mihăilă a precizat că este un cumul de factori – între care lipsa de educaţie şi de informare.

Citește și: VIDEO Mihăilă anunță că testarea pentru cei nevaccinați din rândul pompierilor și a angajaților din sistemul de urgență s-ar putea face pe banii proprii

”Probabil că e un cumul de factori care a determinat un rezultat slab al campaniei de vaccinare. Campania antivaccinistă – la noi seminţele au mers pe un sol mai fertil decât în alte ţări”, a mai declarat Mihăilă, care a precizat că nu ”organizarea a fost problema”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here