Caută
Close this search box.

Ionel Dancă: Orban este garanția unității. S-au depășit linii roșii în campania internă

Dancă

Echipa lui Florin Cîțu a încercat o preluare ostilă a unor filiale, în perspectiva Congresului PNL din 25 septembrie, declară la RFI deputatul Ionel Dancă, susținător al lui Ludovic Orban la alegerile interne. El susține că Orban este garanția unității în partid.

Ionel Dancă spune cu o lună înaintea Congresului PNL că ”atmosfera este una tensionată în Partidul Național Liberal, pentru că această campanie internă a avut accente până în prezent și mai dure, care nu au fost pe placul membrilor PNL, cu atacuri în permanență la adresa președintelui Partidului Național Liberal și aceste atacuri nu pot fi agreate de membrii PNL, indiferent de cine este președintele partidului, pentru că atunci când ataci președintele Partidului Național Liberal, afectezi imaginea partidului și ataci de fapt Partidul Național Liberal. De cealaltă parte, am văzut o competiție care în unele momente semăna cu o preluare ostilă a unor filiale pentru susținerea contracandidatului domnului președinte Ludovic Orban”.

Deputatul crede că s-au depășit anumite linii roșii în campania internă pentru Congresul PNL din 25 septembrie: ”S-au depășit anumite linii roșii, să le spunem așa, în politică, care vor fi greu de depășit după Congres, dar sunt încrezător că în data de 25 septembrie membrii PNL vor alege cu mintea lor, în baza evaluărilor proprii pe care le fac cu privire la cei doi candidați, vor alege pe acel candidat care poate să garanteze unitatea partidului după 25 septembrie, iar din acest punct de vedere, Ludovic Orban a demonstrat încă din 2017, de la câștigarea Congresului din 2017, a reușit să unifice PNL, pentru că și atunci erau diverse facțiuni în partid, din vechiul PDL, vechiul PNL și chiar în interiorul acestor grupări, alte numeroase facțiuni, a reușit să le adune, să le mobilizeze în campaniile electorale pe care le-am susținut împreună și am reușit să câștigăm majoritatea scrutinurilor electorale (…). Ludovic Orban este garanția că PNL după data de 25 septembrie va rămâne unit”.

Ionel Dancă afirmă că nu vor exista liberali care să voteze moțiunea de cenzură pe care o va depune PSD la începutul noii sesiuni parlamentare: ”Nu, așa ceva este exclus. Atât timp cât Ludovic Orban este președintele PNL și de altfel a afirmat și nu numai că a afirmat acest lucru, l-a și demonstrat, chiar și la tentativele precedente de moțiune de cenzură ale PSD împotriva Guvernului condus de un prim-ministru liberal, deci atât timp cât Ludovic Orban este președintele PNL, nici un membru al partidului din Parlament nu va vota împotriva unui Guvern condus de un premier liberal”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri