Caută
Close this search box.

Krystsina Tsimanouskaya, atleta belarusă refugiată, a zburat în Austria şi nu în Polonia, din motive de securitate

Krystsina Tsimanouskaya

Krystsina Tsimanouskaya, sportiva din Belarus pe care regimul Lukașenko a încercat să o readucă forțat în țară, a plecat din Tokyo, însă nu spre Polonia, așa cum era stabilit inițial, ci spre Austria, relatează Reuters.

UPDATE Atleta Krystsina Tsimanouskaya, din Belarus, care a refuzat să se întoarcă în ţara ei, din motive de securitate, a ajuns în Polonia, unde a primit o viză umanitară, informează BBC.

Destinația atletei a fost schimbată din motive de securitate, spun apropiați. Tsimanouskaya era programată să ajungă la Varșovia cu o cursă fără escală, conform Digi24. Guvernul polonez îi oferise o viză umanitară, după incidentul de la Aeroportul Haneda.

În loc de Varșovia, destinația sportivei a fost Viena, unde a ajuns la ora locală 16:05. Un membru al comunității belaruse din exil, care a ținut legătura cu Tsimanouskaya, spune că decizia de a merge la Viena a fost luată din cauza unor îngrijorări de securitate.

Sportiva a ajuns la Aeroportul Narita, din apropierea capitalei japoneze, într-o dubiță escortată de poliția japoneză și nu a dat declarații jurnaliștilor care o așteptau la aeroport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri