Caută
Close this search box.

Ludovic Orban, despre campania de vaccinare: Se putea mult mai bine!

ludovic orban

Preşedintele PNL, fostul premier Ludovic Orban, afirmă, referindu-se la campania de vaccinare, că „se putea mult mai bine”. El pledează pentru ideea ca eventualele restricţii impuse pe fondul crizei sanitare să fie valabile doar pentru persoanele nevaccinate pe considerentul că „nu putem să-i pedepsim şi pe cei vaccinaţi şi pe cei care nu s-au vaccinat”.

„Se putea mult mai bine, în mod evident. Noi am pornit bine, după care, la un moment, dat, când a scăzut, să spun, intenţia de vaccinare şi nu a mai existat o asemenea deschidere din partea cetăţenilor la vaccinare, nu s-a apelat la nişte instrumente.

Aici trebuiau puse în mişcare foarte multe forţe, trebuia mai mult interes din partea Guvernului, din partea ministrului Sănătăţii, din partea prefecţilor, din partea Direcţiilor de Sănătate Publică, din partea primarilor, care trebuiau co-responsabilizaţi, poate chiar motivaţi pentru o creştere a ratei de vaccinare. Eu aş fi stabilit inclusiv premii”, a afirmat Ludovic Orban.

Orban a pledat pentru ideea ca eventualele restricţii impuse pe fondul crizei sanitare să fie valabile doar pentru persoanele nevaccinate.

„Eu nu cred că trebuie pedepsiţi cei care nu s-au vaccinat, dar, pe de altă parte, cum îi premiem pe cei care s-au vaccinat? Dacă iarăşi creşte rata incidenţei şi se apelează din nou la măsuri de restricţie, măsurile de restricţie nu trebuie să fie valabile pentru cei care sunt vaccinaţi. Noi nu putem să-i pedepsim şi pe cei vaccinaţi şi pe cei care nu s-au vaccinat”, a adăugat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri