Caută
Close this search box.

Medic veterinar: Când e caniculă și ieșim din bloc să punem un castron cu apă pentru cățeii și pisicile fără stăpân. E un gest simplu

V-ați gândit vreodată că atunci când este foarte cald, animalelor străzii nu le dă nimeni apă? Unii oameni le mai dau câteodată câinilor, pisicilor câte ceva de mâncare. Dar apă? Mai ales pe caniculă. 

Aurelian Ștefan, medic veterinar: Suntem țara animalelor fără stăpân. Suntem campioni.

La un cățel nu frumusețea e primordială. Un cățel nu e un accesoriu. Este un prieten, un membru al familiei, și atunci intervine legătura dintre om și cățel. Ați văzut că în America, în pandemie, adăposturile s-au închis, pentru că nu a mai rămas niciun animal de adoptat. Oamenii au nevoie de companie.

Un cățel îți schimbă viața în bine. Și nu frumusețea este cea care contează.

În ceea ce privește animalele de pe stradă. La 42 de grade cât avem, este vital să avem apă la orice colț de stradă. Și pentru oameni și pentru căței. Dar mai ales pentru căței, pentru pisici, păsări. Pentru ei apa reprezintă viață. Dacă nu bei apă două zile la 40 de grade…

E bine când ieșim din bloc să punem un castron cu apă pentru căței, pisici. E simplu. Și îl schimbăm dacă se poate de 2, 3 ori pe zi. Cred că putem să facem asta. Este un gest simplu.

Nici câinii, nici pisicile nu iubesc căldura. Pisicile se mai ascund prin unghere, câinii nu prea nimeresc prin subsoluri. Oricum ar fi, studiile spun că mai mult de 10 zile un animal nu poate să reziste fără apă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri