Caută
Close this search box.

Mesaj tranșant din lumea academică italiană: Dacă se impun cu forța certificatele verzi nu mai predăm și părăsim universitațile

Un mesaj neașteptat de tranșant vine din lumea academică italiană. Celebrul filozof italian, Georgio Agamben, anunță pe site-ul sau personal că sunt profesori universitari italieni care vor refuza să mai predea la catedră si chiar vor părăsi universitațile în cazul in care se insista cu obligativitatea prezentării certificatelor de vaccinare. El prezintă și o scrisoare deschisă în acest sens transmisă miniștrilor educației și sănătații din Italia.

„Două nume de reținut: Alessandro La Fortezza, Andrea Camperio Ciani. Sunt doi profesori care sunt gata să renunțe la predare pentru că resping green pass ca instrument de discriminare socială. Iată câteva cuvinte pe care le-au scris, primul dintr-o scrisoare deschisă către studenții săi, al doilea în scrisoarea de demisie către rectorul Universității unde predă.

„Dragi băieți, în iunie ne-am luat rămas bun cu un „ la revedere ”, dar astăzi trebuie să vă spun că poate nu ne vom vedea în septembrie … Voi primi vaccinul când și dacă sunt convins că este ceea ce trebuie făcut, cu siguranță nu ca să mergi la școală, restaurant, concert sau oriunde. Nici măcar pentru a-mi păstra slujba. Să ne amintim că „omul nu va trăi numai din pâine” (Mt 4.4) … chiar dacă într-o zi ar trebui să mă decid să mă vaccinez sau dacă simt nevoia să fac o analiză de diagnosticare, nu aș descărca green pass oricum, astfel încât alegerile mele individuale, oricare ar fi acestea, să nu devină motive de discriminare pentru cei care au făcut alegeri diferite „.

„Colegule Rector, (nu folosesc superlativele pentru cele ce urmează), eu, subsemnatul Andrea Camperio Ciani, profesor titular al acestei universități libere din Padova, după ce am aflat din decretul Rectorului că green pass este obligatoriu pentru a efectua lecții, Vă declar în mod oficial, pentru dvs. și pentru informare, ministrului universității Maria Cristina Messa și ministrului sănătății Roberto Speranza, că nu vor avea onoarea și demnitatea să vă pun green pass în fața dvs. ».

Două exemple, care, dacă ar fi urmate de alți profesori, ar elimina orice valoare din infamul decret al unui guvern care discriminează drept cetățeni de clasa a doua pe cei ce refuză green pass, în același timp în care, cu un decret specific (nr. 44/2021, convertit acum în lege), el s-a exonerat de orice responsabilitate în caz de deces sau vătămare cauzată de vaccinuri. Este timpul, atât pentru profesori, cât și pentru studenți, să redescopere, după doi ani de stare de excepție și anularea celor mai elementare libertăți, acea conștiință politică care pare să fi dispărut din școli și universități.”

Traducere: Alexandru Petria, scriitor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri