Caută
Close this search box.

Ministrul Educaţiei participă, la Guvern, la discuţii despre începerea şcolilor din luna septembrie

sorin cîmpeanu

Sorin Cîmpeanu a anunţat că vineri, la ora 10.00, la Palatul Victoria va avea o întâlnire convocată de premierul Florin Cîţu, la care vor participa ministrul Sănătăţii, reprezentanţii INSP, şeful DSU Raed Arafat şi coordonatorul campaniei de vaccinare Valeriu Gheorghiţă, unde vor fi discuţii despre măsurile pentru deschiderea şcolilor cu prezenţă fizică din 13 septembrie.

Ministrul Educaţiei a adăugat că printre măsurile luate în calcul se numără „demararea unei campanii de întâlniri interactive la nivelul fiecărei şcoli, mediată de către o persoană desemnată din fiecare şcoală şi de reprezentant DSP pentru a prezenta părinţilor interactiv problematica, importanţa şi necesitatea vaccinării”. El a mai spus că masca va fi obligatorie în continuare în unităţile de învăţământ, indiferent dacă elevii sunt sau nu vaccinaţi, cât şi respectarea distanţării sociale adecvate, normele de igienă şi aerisirea sălilor de curs, potrivit News.ro.

Mai este luată în considerare şi ipoteza ca în cazul în care apar infectări cu COVID-19 într-o clasă, elevii care nu sunt vaccinaţi să treacă obligatoriu în sistemul de învăţare online, iar cei vaccinaţi să poată continua cu prezenţă fizică.

Un ordin comun, ministrul Educaţiei, ministrul Sănătăţii, va apărea în perioada 1 – 3 septembrie, după ce vom avea date concrete despre evoluţia pandemiei. Până atunci, pregătim acest ordin. Vom avea chiar vineri, 20 august, începând cu orele 10.00, o întâlnire convocată de prim-ministru la Guvern, în prezenţa doctorului Raed Arafat, în prezenţa ministrului Sănătăţii Ioana Mihăilă, în prezenţa INSP, în prezenţa colonelului Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, la care vom discuta măsurile care se impun în vederea asigurării unei stări de siguranţă în şcoli, din perspectivă epidemiologică, ştiut fiind faptul că decizia este de deschidere a şcolilor cu prezenţă fizică în data de 13 septembrie”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, întrebat miercuri la Antena 3 cum va începe şcoala din septembrie, în condiţiile în care încă nu a fost emis ordinul comun al MEN şi MS privind regulile sanitare în unităţile de învăţământ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri