Caută
Close this search box.

Ministrul german al Sănătăţii: Vaccinarea este un act patriotic

Ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, a făcut joi un apel de urgenţă către toţi adulţii germani să se vaccineze împotriva coronavirusului, informează DPA.

„Vaccinarea este un act patriotic”, a scris pe Twitter Spahn, în contextul unor stocuri ample de vaccin şi a unei cereri în scădere.

„Nu te protejezi doar pe tine, ci şi pe noi ca societate”, a adăugat oficialul german.

În unele segmente ale societăţii germane există însă o puternică rezistenţă la vaccin, în special din partea mişcării Querdenken (Gândire Laterală), care a organizat demonstraţii soldate uneori cu violenţe.

Vicepremierul Bavariei, Hubert Aiwanger, a ajuns, de asemenea, sub tirul criticilor pentru refuzul său public de a se vaccina, invocând dreptul său de a decide într-o societate liberă.

Până în prezent, peste 73% dintre germanii cu vârsta de peste 18 ani au primit cel puţin o doză de vaccin, sondajele indicând o disponibilitate generală de a se imuniza la peste 80% din acest grup din populaţie.

Potrivit Institutului Robert Koch (RKI), 53,6% din populaţie, sau 44,6 milioane de persoane, fusese complet vaccinată până joi.

În prezent, în Germania are loc o dezbatere cu privire la vaccinarea persoanelor sub 18 ani. Imunizarea este permisă oricărei persoane cu vârsta de peste 12 ani, însă nu a fost dată o recomandare generală.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri