Caută
Close this search box.

Mitică Dragomir a construit un bloc pe un teren furat de la Primărie

dumitru dragomir

Firma fostului președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) Dumitru Dragomir (cunoscut publicului drept Mitică Dragomir), a construit un complex imobiliar, pe un teren cumpărat de la o rețea de falsificatori de hotărâri judecătorești.

În baza unei sentințe judecătorești false, mai exact decizia 7932, din dosarul cu numărul 21958/1997, al Judecătoriei Sector 1, un anume Ion Grosu a obținut de la municipiul București un teren de 1.916 metri pătrați, în Băneasa, pe malul Lacului Herăstrău.

Grosu ar fi cerut instanței să constate că are dreptul asupra terenului și că l-a dobândit prin uzucapiune, de 30 de ani. Totul se întâmpla în 2017, scrie Virgil Burlă, pe Europa Liberă.

Uzucapiunea – Potrivit Codului civil, dacă un teren este abandonat, fără stăpân, și dacă cineva a avut grijă de el vreme de 30 de ani, chiar dacă nu are acte pe respectivul teren, devine proprietar. În sentința civilă falsă, bătută la mașina de scris, Grosu susține că a cumpărat terenul în 1992 de la o anume Drăghici Gheorghița, care la rândul ei a stăpânit terenul din 1960 fără să aibă acte pe el. În dovedirea acestui lucru, Grosu a prezentat o chitanță de mână.

Europa Liberă a întrebat Judecătoria Sectorului 1 care sunt părțile care s-au judecat și care este obiectul dosarului 21958/1997. Instanța ne-a comunicat faptul că, „din verificările efectuate în evidenţa instanţei, registrul OPIS Alfabetic, s-a constatat ca dosarul nr. 21958/1997 priveşte pe Karimi Harni Duza şi are ca obiect „contestaţie”. Altfel spus, nici urmă de Ion Grosu sau uzucapiune, așa cum scrie în sentința judecătorească falsificată.

La dosar, a mai fost depus un raport de expertiză tehnică judiciară, care identifică terenul pe amplasament, semnată de Lucia Doina Ungur. Expertiza poartă o ștampilă „conform cu originalul” , care ar aparține unei avocate cu numele de Gabriela Petre.

În țară există două avocate cu acest nume. Una în București, alta în Ialomița. Cea din Baroul București ne-a declarat că de 30 de ani lucrează exclusiv cu dosare penale.

„Nu m-am ocupat niciodată de retrocedări. Mai este o avocată cu același nume în Ialomița. Dacă sentința este falsă, recomandarea mea este să sesizați Poliția”, ne-a declarat Gabriela Petre, din Baroul București.

Cealaltă avocată, din Ialomița, susține că nu a avut procese în Sectorul 1.

„Uzucapiunea presupune expertize, deplasări, sunt dosare complexe, nu mă deplasez la București pentru ele. Am două ștampile în posesia mea, nu mi-au fost furate, nu le-am pierdut, nu știu despre ce este vorba”, ne-a declarat Gabriela Petre, avocată în Baroul Ialomița.

Lucia Doina Ungur nu apare pe lista oficială a experților tehnici atestați ai Ministerului Dezvoltării, deci și acest act a fost întocmit în fals, inclusiv ștampila și semnătura.

Conform datelor de la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară București (OCPI), primul cumpărător al terenului de la Grosu e o anume Ana Maria Gheorghe.

Numele ei apare în investigația Newsweek, privind cumpărarea de către Clanul Sportivilor a fostelor sere din Berceni, pe care s-a construit ulterior, în baza unor planuri urbanistice de detaliu suspecte, ansamblul rezidențial „Metalurgiei Park”.

Conform sursei citate, finul lui Gigi Becali, Horia Culcescu, a vândut o parte din teren mai multor dezvoltatori imobiliari, pentru a construi un ansamblu de locuințe.

Printre dezvoltatorii imobiliari îi regăsim pe Robert Nica și Stelian Vintilă, doi dintre liderii Clanului Sportivilor, organizație care controlează lumea interlopă din sudul Bucureștiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri