Caută
Close this search box.

Nicușor Dan recunoaște mizeria din parcuri: Șeful APLAB a fost demis, iar interimatul va fi asigurat de primarul general

nicuşor dan

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că l-a demis pe șeful Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB) și că a preluat conducerea interimară a instituției. 

Primarul genral a făcut joi o inspecţie inopinată la ALPAB, după ce în presă au apărut mai multe materiale critice referitoare la stiuaţia parcurilor din Bucureşti, inclusiv a Parcului Cişmigiu, situat vizavi de sediul Primăriei Capitalei.

Este o problemă care porneşte din decizia fostei administraţii de a muta activitatea pe companii. Noi am avut o administraţie ALPAB care funcţiona rezonabil până când, în anul 2018, s-a luat decizia ca activitatea să se mute pe companii. Am avut două conduceri succesive la companie, niciuna corespunzătoare, adică şi pe comezile care s-au dat fie în ceea ce priveşte tunderea ierbii, fie în ceea ce priveşte curăţenia, golirea coşurilor de gunoi, curăţarea locurilor de joacă, s-a făcut treabă de mântuială. Ce am făcut azi aici a fost să preiau interimar conducerea ALPAB, din acest moment eu sunt practic directorul ALPAB până când voi face o evaluare completă a ce se întâmplă în ALPAB”, a declarat Primarul General.

Nicușor Dan a mai spus că în acest an nu au fost bani pentru a face investiții în parcuri, dar că în doi ani ele vor arăta „cum trebuie.”

Primele acțiuni vor fi în Cișmigiu, unde Nicușor Dan a spus că luni dimineață vor merge 40 de oameni.

Într-o săptămână, Cișmigiu o să arate așa cum trebuie, mai puțin lucrările de investiții, asfaltare de alei. Nu avem bani acum.

Luăm parcurile pe rând, începem cu Cișmigiu, apoi Herăstrău, Carol„, a spus primarul general.

Citește și: Comuna Telciu din Bistrița-Năsăud, declarată zonă specială de siguranţă publică

Nicușor Dan a mai spus că vor fi desființate cele două companii municipale care se ocupau de curățenia în parcul Cișmigiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri