Din păcate e adevărat.

Oamenii de știință au descoperit o nouă variantă a virusului SARS-CoV-2. Au denumit-o varianta C.1.2.

Oamenii de știință sud-africani susțin că au depistat o nouă variantă COVID. Au denumit-o varianta C.1.2 și spun despre ea că a suferit cele mai multe mutații față de orice altă variantă cunoscută. espre această nouă variantă COVID se știe din mai, iar acum se răspândește în provinciile sud-africane și șapte alte țări din Africa, Europa, Asia și Oceania.

Presa israeliană scrie că această nouă tulpină provoacă îngrijorări că ar putea fi mai infecțioasă și ar putea evita efectul vaccinurilor. Deși a fost detectată prima dată în Africa de Sud, C.1.2 a fost identificată de atunci în Anglia, China, Republica Democrată Congo, Mauritius, Noua Zeelandă, Portugalia și Elveția. Oamenii de știință au afirmat că această perioadă scurtă de creștere evolutivă a fost văzută și la variantele Alpha, Beta și Gamma, sugerând că un singur eveniment, urmat de o creștere a numărului de cazuri, a condus la rate de mutație mai rapide, arată Antena 3.

Directorul general al Pfizer, consideră că, din cauza potențialului virusului de a dezvolta noi tulpini și a scăderii, în timp, a protecției vaccinurilor, cel mai probabil vom avea nevoie de imunizare anti-Covid în fiecare an, scrie Business Insider. „Scenariul cel mai probabil este că vom avea nevoie de vaccinare anuală, la fel cum procedăm în cazul vaccinării antigripale”, a declarat Albert Bourla pentru Insider.

Jurnaliștii de la Insider mai notează că declarațiile lui Albert Bourla sunt un semn că, probabil, noul coronavirus va fi cu noi pentru totdeauna, iar oamenii vor învăța să-i limiteze daunele. Zilele trecute, directorul general al Pfizer, Albert Bourla, a declarat, pentru Fox News, că este „probabil” să apară în cele din urmă o variantă de coronavirus rezistentă la vaccin. „De fiecare dată când apare o variantă în lume, oamenii de ştiinţă o cercetează pentru a vedea dacă această variantă poate evita protecţia oferită de vaccinul nostru. Nu am identificat încă una, dar credem că este probabil să apară”, a spus Bourla.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here