Caută
Close this search box.

O femeie din Iași a ajuns în stare gravă la spital, cu plămânii afectați. Aceasta le-a spus medicilor că a evitat să se interneze, de teamă că tratamentul cu oxigen o va ucide

Tratamentul la domiciliu, fără supraveghere medicală, poate avea efecte dezastruoase asupra bolnavilor de Covid. Așa s-a întâmplat în cazul unei femei de 55 de ani din Iași, care a ajuns foarte târziu la spital, cu plămânii grav afectați. Ea le-a spus medicilor că a evitat să se interneze, de teamă că tratamentul cu oxigen o va ucide.

Femeia a ajuns cu ambulanţa la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iaşi. Pacienta era în stare gravă, cu febră mare şi cu dificultăţi în respiraţie. Încă de la început, a existat suspiciunea de infectare cu Sars-Cov-2. Diagnosticul a fost confirmat printr-un test rapid.

În urma examenului computer tomografic, s-a constatat o afectare pulmonară de 90 la sută. S-a început ventilaţia mecanică non-invazivă, deoarece starea femeii era gravă şi ar fi putut să se instaleze o insuficienţă respiratorie acută severă.

Pacienta a declarat că i-a fost teamă să vină la spital. Crezând că este o infecţie obişnuită, s-a tratat acasă cu antibiotic. Abia în momentul în care a văzut că respiră cu dificultate, a cerut ajutor. Femeia nu este vaccinată împotriva Covid-19. A fost transferată la Secţia ATI Covid a Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi, deoarece la Spitalul de Boli Infecţioase sunt ocupate toate locurile. Starea sa este gravă, iar prognosticul este rezervat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri