Caută
Close this search box.

OMS cere moratoriu asupra celei de-a treia doze de vaccin: Trebuie urgent să inversăm distribuirea dozelor

oms

Şeful OMS a cerut miercuri un moratoriu asupra administrării celei de-a treia doze (de consolidare) din vaccinurile anti-COVID, pentru a le putea pune la dispoziţia ţărilor care nu au reuşit să imunizeze decât o foarte mică parte a populaţiei lor, relatează France Presse şi Reuters.

„Trebuie urgent să inversăm (distribuirea) dozelor: de la o majoritate a vaccinurilor care merg în ţările bogate la o majoritate care să meargă în ţările sărace”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, adăugând că moratoriul ar trebui să dureze „cel puţin până la sfârşitul lunii septembrie”. Declaraţia a fost făcută în timpul unui briefing de presă al OMS la Geneva.

Şeful agenţiei ONU denunţă, potrivit Agerpres, de luni de zile inegalitatea vaccinării.

El a reacţionat la faptul că Germania şi Israelul au anunţat campanii pentru o a treia doză – pentru vaccinurile ce necesită două doze iniţiale – aşa-numita „booster dose”, doză de consolidare.

În mai, şeful OMS a lansat o provocare: vaccinarea a 10% din populaţie în toate ţările lumii până în septembrie.

„Pentru a ajunge acolo avem nevoie de cooperarea tuturor, în special a câtorva ţări şi companii ce controlează producţia globală de vaccinuri”, a subliniat dr. Tedros.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri