Caută
Close this search box.

Opt din zece angajaţi români îşi doresc să lucreze la birou, dar într-o clădire certificată

Opt din zece români (85%) ar opta să muncească de la birou într-o clădire certificată, arată rezultatele unui sondaj publicat, joi, de un dezvoltator imobiliar pe segmentul birouri de clasa A.

Cercetarea de specialitate relevă faptul că aproape 96% dintre angajaţii români consideră că standardele care certifică nivelul de rezilienţă al unei clădiri în faţa unei pandemii sunt nu doar utile, ci şi necesare în contextul actual.

Pe acest fond, certificarea unei clădiri în faţa riscurilor aduse de pandemie a devenit un aspect important pentru cei mai mulţi angajaţi români, iar 85% spun că este important pentru ei să lucreze într-o clădire sănătoasă în viitor.

De asemenea, peste trei sferturi dintre respondenţi (76%) sunt de părere că o clădire certificată poate limita riscurile pentru sănătatea lor şi a familiilor lor şi contribuie la reducerea nivelului de stres pe care îl resimt ca urmare a pandemiei.

În prezent, 70% dintre români sunt, în continuare, îngrijoraţi privind riscurile de răspândire a virusurilor şi bacteriilor alimentate de sisteme ineficiente de ventilaţie sau de o igienizare necorespunzătoare a suprafeţelor din biroul lor, notează sondajul citat.

„Peste 95% dintre angajaţi consideră că existenţa unor certificări este fundamentală pentru clădirile de birouri, de la cele pentru situaţii de urgenţă precum incendii şi cutremure sau pentru protecţia mediului şi până la cele pentru sănătate”, menţionează cercetarea Genesis Property.

În ceea ce priveşte percepţia angajaţilor asupra facilităţilor care ar trebui oferite la viitorul de muncă, 61% vor spaţii de relaxare, socializare şi plimbare în aer liber, 53,2% vor să-şi poată seta individual temperatura şi nivelul de lumină la birou, 51,5% vor privelişte naturală (inclusiv zone verzi în interior), în timp ce 45% vor echipamente individuale de protecţie sanitară (măşti, dezinfectant etc.).

Sondajul Genesis Property privind percepţia angajaţilor despre sănătatea clădirilor a fost derulat în luna iunie 2021 prin platforma iVox, pe un eşantion total de 1.208 de utilizatori de internet din toată ţara. Aproape 50% dintre participanţi sunt femei, circa 70% au vârsta mai mare de 35 de ani, iar 43% au un venit net mai mare de 3.000 de lei.

Citește și: Un american, adept al teoriilor conspirației, și-a omorât copiii

Genesis Property este unul dintre cei mai importanţi dezvoltatori de birouri de clasa A din România, cu o experienţă de peste 20 de ani în industria imobiliară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri